Průmyslovka vyzývá k soutěži Teplicko vesluje i žáky základních škol
Jakmile to podmínky dovolí, trénují studenti na vodě. Foto: archiv školy
Teplice

Teplice – Vedení Hotelové školy, Obchodní akademie a Střední průmyslové školy Teplice, pořádá v rámci národní akce Česko vesluje místní soutěžní alternativu Teplicko vesluje na SPŠ. K poměření fyzických sil vyzvalo i žáky základních škol. Soutěž je určená pro čtyřčlenná družstva, která budou soutěžit na veslařských trenažérech v budově teplické průmyslovky, na trati dlouhé 4x200 metrů. Přihlášky je možné poslat ještě do pátku 15. listopadu.

Zástupkyně ředitele zmíněného trojlístku středních škol, Jana Vachoušková, prozradila, co ji k zorganizování projektu Teplicko vesluje motivovalo. „Na škole máme velmi aktivní sportovní klub. Naši studenti celý rok trénují i veslování a jejich snaha přinesla letos v květnu na závěrečné veslařské Regatě v Račicích, v rámci akce Česko vesluje, velmi pěkné výsledky.“

Teplickou akcí chce škola podle Vachouškové podpořit sportování mladých lidí obecně a zapojit do svých aktivit i žáky základních škol. Pedagog Miroslav Říha k informacím zástupkyně dodává: „V Račicích jsme obsadili kategorii osmiveslic na 2000 m. Naše posádka z 1. ročníku doveslovala na 1. místo a třeťáci obsadili 4. místo. V celkovém pořadí Středoškolské veslařské ligy pro rok 2018/19 jsme obsadili v konkurenci dalších 27 škol z celé republiky skvělé 3. místo.“ Za opakovaný úspěch získala škola od organizátorů akce další nový trenažér na veslování.

Veslování na trenažérech i na reálné vodě ale není jedinou činností sportovního klubu. Studenti se letos zúčastnili například i vloženého závodu, letního biatlonu, který zahrnuje jízdu na koloběžkách a střelbu z laserových pušek a pistolí. „Tady naše družstva obsadila první čtyři místa, což je úžasný výsledek,“ informuje Jana Vachoušková. „Sportu se naši žáci věnuji také v rámci každoročního Sportovního kurzu na Máchově jezeře. Letos druhákům přálo počasí, a tak sportovali a užívali si, jako by už byly prázdniny. Takže od nich čekáme příští rok skvělé výkony, nejenom ve škole.“

Zájemci ze základních škol o účast v soutěži Teplicko vesluje se mohou přihlásit do pátku 15. listopadu na emailu Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. nebo u svého vyučujícího tělesné výchovy. V přihlášce je nutné uvést školu, třídu, název posádky a jméno kapitána.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru