Tragický týden na našich silnicích: Auto srazilo seniora, záchranáři mu už nepomohli
ilustrační foto
Teplice

Ústecký kraj - V minulém týdnu došlo v Ústeckém kraji ke 212 dopravním nehodám a haváriím. Jeden člověk byl usmrcen na Lounsku.

Při nehodách během minulého týdne byli těžce zraněni tři lidé lidé a lehké zranění utrpělo šestnáct osob. Hmotná škoda byla odhadnuta na 11 234 000 korun.

"Nejčastější příčinou dopravních nehod byl nesprávný způsob jízdy, a to v 64 případech. Ve 31 případě bylo příčinou nedání přednosti v jízdě, ve 28 případech nepřiměřená rychlost a ve 4 případech nesprávné předjíždění. Pod vlivem alkoholu bylo 6 účastníků dopravních nehod," uvedla krajská policejní mluvčí Šárka Poláčková.

V Lounech zemřel chodec

Tragická nehoda se stala ve čtvrtek 7. listopadu před polednem ve Fügnerově ulici v Lounech. "Řidič osobního vozidla značky Dacia Dokker jel ve směru od ulice Poděbradova a přední částí auta srazil chodce (ročník 1933), který podle prvotních informací přecházel vozovku mimo přechod pro chodce," sdělila redakci policejní mluvčí Miroslava Glogovská. Starší muž i přes zásah leteckých záchranářů na místě svým zraněním podlehl. Řidič utrpěl lehká zranění, dechová zkouška na přítomnost alkoholu v těle u něj vyšla negativní.

Počet nehod v jednotlivých okresech:

DC – 33, CV – 17, LT – 28, LN – 26, MO – 31, TP - 26, UL – 45 a dálniční odd. – 6.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru