VIDEO: Zápis hornické krajiny do UNESCO je největším úspěchem v novodobé historii Krupky, říká starosta Zdeněk Matouš
Starosta Krupky Zdeněk Matouš. Foto: e-deniky.cz
Teplice

Krupka - Krupská hornická kulturní krajina, která je důležitou součástí hornického regionu Erzgebirge/Krušnohoří, dosáhla pro svoji unikátnost a hodnoty celosvětového uznání a byla v létě zapsaná na seznam světového kulturního a přírodního dědictví UNESCO.

„V novodobých dějinách Krupky bude 6. červenec 2019 mimořádně významným dnem. Zjišťuji však, že mnoho občanů tuto událost nedoceňuje, někteří to dokonce pokládají za zbytečnost. A i když se jedná o pozitivní věc, hledají si a vymýšlejí nejrůznější negativa. Osobně jsem přesvědčený, že se jedná o největší úspěch, kterého dosáhla Krupka v novodobé historii,“ uvádí starostka Krupky Zdeněk Matouš. Připomíná také význam toho, kdy se v nominacích spojily síly dvou států, které měly velmi pohnutou historii.

"Zápisem našich památek jsme převzali rozsáhlé a vážné závazky do budoucnosti. Zároveň je to ale také výjimečná výzva pro další generace, aby potenciál této kulturní krajiny využívaly k dalšímu rozvoji našeho území,“ dodává Zdeněk Matouš.

https://www.youtube.com/watch?v=ntNIumxA_wU

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru