Zámeček teď nepoznáte! Z kdysi oblíbené výletní restaurace dnes zbyly jen obvodové zdi
Stav zámečku ve středu 24. července. Foto: Ilona Kaulfuss
Teplice

Dubí – Na Loveckém zámečku ve Mstišovské oboře bylo sice při naší návštěvě slyšet klepání kladívek do vnitřních omítek, ale práce většího charakteru tu zatím patrné nejsou. Ze stavby bylo stržené celé patro. Zůstaly jen obvodové zdi přízemí, kde bývala restaurace. To, co ze zámečku zbylo, už ani vzdáleně nepřipomíná jeho původní podobu.

„Jsme ve fázi, kdy jsme se s památkáři dohodli ještě některé záležitosti a získáme už poslední povolení,“ informoval náš server Jiří Novák, syn majitelky objektu. „Počítám, že zhruba za 14 dnů pak budeme moci požádat o stavební povolení. To samozřejmě ještě nějakou dobu potrvá, uvidíme jak dlouho.“ Cílem vlastníků zámečku je podle Jiřího Nováka objekt co nejdříve zastřešit. „V letošním roce chceme postavit v horním patře dřevostavbu a celý zámeček schovat pod střechu. Budeme se snažit stihnout to do zimy.“

V projektu došlo k některým změnám oproti původní podobě a počítá se například s přístavbou kuchyně. Barva zámečku získá tmavou cihlovou barvu s bílými dřevěnými prvky. Střechu chtějí majitelé vzhledem ke sklonu pokrýt plechem a následně štípaným šindelem. Na její špičce by se měla objevit korouhvička. Rekonstrukce spolkne zhruba 5 miliónu korun.

Lovecký zámeček Dvojhradí je zapsaný na seznamu národních kulturních památek. Postavil ho kolem roku 1700 hrabě Cláry Aldringen. Zámeček sloužil jako vyhledávaná restaurace a výletní místo při návštěvách Mstišovské obory. Objekt ale dne 26. září 2018 zachvátil velký požár, který zničil 90 procent celé stavby.

https://www.youtube.com/watch?v=iDTRp_7ifZg

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru