OBRAZEM: Na Hrobských slavnostech se objevily vynálezci i cyklokuriozity
Na Hrobských slavnostech se objevily vynálezci i cyklokuriozity. Foto: Ilona Kaulfuss
Teplice

Hrob – Město Hrob, které leží v těsném podhůří Krušných hor, se jako skutečné město plné lidí a chaosu netváří. Spíš jako poklidná obec, s implantovanými městskými znaky. Přesto byl Hrob, který má dnes něco kolem dvou tisíc obyvatel, povýšen před 425 lety na Královské horní město. Této cti se mu dostalo od samotného Rudolfa II. a Hrobští jsou na své královské město patřičně hrdí.

V rámci kulatého výročí od uvedeného povýšení se v pátek 28. a v sobotu 29. června konaly Hrobské slavnosti, věnované kromě oslavě jubilea také Století vynálezů, století páry. Plac nedaleko radnice, u Rybniční ulice zaplnili kolotočáři s labutěmi, řetízkovým kolotočem, střelnicí, autíčky a dalšími atrakcemi. Kousek výš, u zbořeného hrobského kostela, pak vyrostlo velké podium. Nechyběly stánky první pomoci s pivem, pravou malinovkou, langoši, cukrovinkami a jinými lákadly pro zahnání žízně, hladu i případných chutí. Mimochodem, všimli jsme si, že se i Hrobští přidali k vlně omezení jednorázových plastů a mají své vratné kelímky na nápoje se znakem města. Za nás palec nahoru!

Ze zajímavých atrakcí, kromě úžasné Zorbingové vodní koule, se v ulici nad atrakcemi objevily cyklokuriozity. Výzva, které někteří z odvážlivců nemohli odolat. Roztodivné stroje už od pohledu hrozily pádem. Zájemci si mohli vyzkoušet jízdu na kole s blešími mini kolečky, na stroji, jehož kola se protáčela po celé své svislé ose, na kříženci mezi kolem a koloběžkou, jejíž střed se při jízdě zvedal a klesal, na kole s rozdílně velkými koly a k vyzkoušení se nabízela spousta dalších kuriozit.



Z akcí, které přispěly k dobré náladě posledního červnového víkendu, to byl například páteční průvod za Golemem v kostýmech mnichů a jeptišek, nebo sobotní program NáHrob sobě. V něm se na podiu představili místní amatérští umělci, taneční skupiny, hudebníci a tanečnice, ale i sokolové. Domácí nadílku kulturní produkce střídaly kapely Penál, Dědkové z Kentucky, Úlet nebo Big Band Bonit. Sobotní večer opepřilo steampunkové představení Pod parou Divadla V Pytli a kolínské společnosti Poprávu. Na závěr dvoudenních oslav se nad městem rozsvítil ohňostroj.

Fotogalerie

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru