Zastupitel chtěl přejmenovat část Alejní na ulici U Zámku. Tepličtí politici to neschválili
Ulice U Zámku přechází plynule u Billy (v pozadí) do ulice Alejní. Podle Bergmana se jedná o logický celek, který by měl nést jeden název. Foto: Ilona Kaulfuss
Teplice

Teplice – Na program jednání teplických zastupitelů, v pondělí 17. června, navrhl Zdeněk Bergman tři změny. Z nich nebyla přijatá ani jedna. Dokonce jeho návrh, aby na náměstí Svobody vznikla pěší zóna, byl stažený z programu jednání ještě před zasedáním zastupitelů.

„V kontextu vážných událostí je toto možná drobnost,“ uvedl Bergman k projednávání jedné ze svých navrhovaných změn, ke změně názvu části ulice Alejní. „Svět na tom nestojí, jenom se ho snažím trochu rovnat.“ Zastupitel vysvětlil, že mu jde o odstranění nelogičnosti v pojmenování části ulice Alejní, která u Billy zatáčí, napojuje se na ulici U Zámku, kopíruje okraj Zámecké zahrady a končí na křižovatce u soudu.

Od křižovatky u Billy tvoří Alejní podle Zdeňka Bergmana s ulicí U Zámku jeden logický celek. Komunikaci, která v této lokalitě ohraničuje Zámeckou zahradu. Bergman proto navrhuje, aby se i část ulice Alejní v tomto místě přejmenovala na ulici U Zámku. „Argument, kolika lidem přinese případná změna problémy, je irelevantní. V této části totiž nikdo nebydlí, stojí tu jen market. Proto prosím o změnu této historické nelogičnosti.“ Bergmanův návrh zastupitelé ale nepodpořili.

„Překvapen nejsem,“ zareagoval Bergman. „Toto je už můj čtyřicátý návrh a zatím jste mi schválili jen jeden.“ Druhým projednávaným návrhem bylo vytvoření pamětní desky Johannu Christianu Mikanovi. Ten se narodil v Teplicích, roce 1769. Byl lékařem, botanikem a entomologem. Zasloužil se například o rozšíření pěstovaných druhů botanické zahrady pražské univerzity na tehdy rekordních 10 tisíc kusů. Zúčastnil se vědecké výpravy do Brazílie, odkud přivezl řadu u nás tehdy neznámých druhů rostlin. Vypracoval několik vědeckých, světově uznávaných publikací. Leč všechny Bergmanem uvedené zásluhy zastupitele nepřesvědčily. Ani tento jeho návrh nakonec neschválili.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru