Krajská zdravotní je mezi stovkou českých firem s největšími tržbami
Ilustrační foto: Pixabay.com
Teplice

Ústecký kraj - Krajská zdravotní si v českém ekonomickém prostředí drží vysoký kredit. Po loňském umístění mezi stovkou nejstabilnějších firem v České republice v rámci samostatné kategorie žebříčku CZECH TOP 100 dle CZECH Stability Rating figuruje největší poskytovatel zdravotní péče v Ústeckém kraji nyní v deváté desítce TOP 100 dle tržeb 2018.

A to s tržbami ve výši 7 103 592 tisíc Kč - jako druhé ze tří ve stovce umístěných zdravotnických zařízení.

„Krajská zdravotní je opět ve společnosti nejlépe hodnocených firem v Česku. Patří k nejstabilnějším podnikům a nyní dokazuje svou sílu i v pořadí českých firem s největšími tržbami. To vše je odrazem skutečnosti, že se od roku 2014 představenstvu daří naplňovat cíle, jako stabilizace ekonomiky firmy, systematický rozvoj každé z jejích pěti nemocnic a modernizace zdravotnické techniky. A to také díky důslednému využívání dotačních titulů a významné investiční finanční podpoře Ústeckého kraje – jediného akcionáře společnosti. Krajská zdravotní uspěla ve výběrovém řízení na poskytování akutní lůžkové péče v oboru kardiochirurgie na Ministerstvu zdravotnictví ČR, což umožnilo zahájit kontraktační jednání se zdravotními pojišťovnami - tedy na uzavírání smluv o poskytování a úhradě akutní lůžkové péče v oboru kardiochirurgie. Připravujeme výstavbu nového pavilonu v ústecké Masarykově nemocnici, kam přestěhujeme celé kardiocentrum. Cílem je také postupné vybudování urgentních příjmů ve všech nemocnicích Krajské zdravotní a umístění magnetických rezonancí v každé z nemocnic. Magnetická rezonance v Chomutově je pacientům již k dispozici. V Děčíně ji budujeme a v Mostě byly rovněž zahájeny přípravné práce. Chceme také vybudovat moderní operační sály v děčínské a chomutovské nemocnici, obdobně jako ty, které letos dokončíme v teplické nemocnici. Plánované investice Krajské zdravotní dosáhnou pro letošek výše dvou miliard korun,“ zdůraznil Ing. Jiří Novák, předseda představenstva Krajské zdravotní, a. s., který se společně s generálním ředitelem Ing. Petrem Fialou zúčastnil 12. března 2019 v prostorách Španělského sálu Pražského radu galavečera k vyhlášení výsledků 25. ročníku CZECH TOP 100.

„Krajská zdravotní bude i v letošním roce investovat s důsledným využíváním dotačních titulů a s finanční investiční podporou od Ústeckého kraje, jediného akcionáře společnosti. Je důležité vyzdvihnout, že naplňovat cíl, které vedení společnosti stanovilo, je stále více náročnější a vyžaduje značné úsilí nejen od členů představenstva a managementu, ale také od zaměstnanců. O to více nás těší každé ocenění, připomenutí, že taková práce dává smysl. Všem zaměstnancům proto za jejich podporu a pracovní úsilí děkuji,“ uvedl Ing. Petr Fiala, generální ředitel Krajské zdravotní, a. s.

Krajská zdravotní, a. s., je největším poskytovatelem zdravotní péče v Ústeckém kraji, kde je s více než 7 000 zaměstnanci i největším zaměstnavatelem, a patří mezi největší zdravotnická zařízení v České republice. V roce 2019 Krajská zdravotní, a. s., předpokládá obrat 7 miliard 750 milionů korun, při vyrovnaném hospodaření. S ohledem na geografické rozmístění v regionu tvoří nemocnice Krajské zdravotní jednu páteřní osu zdravotnických zařízení pro celý Ústecký kraj, který prostřednictvím Krajské zdravotní, a. s., spravuje pět nemocnic – v Děčíně, Ústí nad Labem, Teplicích, Mostě a Chomutově.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru