Obyvatelé Proboštova a Přítkova se dostanou snáz k teplické nemocnici
Linka MHD číslo 123 bude prodloužená až do Přítkova. Lokalitu by mělo obsloužit sedm nových autobusových spojů. Foto: Ilona Kaulfuss
Teplice

Proboštov – Autobusová obslužnost Proboštova a Přítkova bude rozšířená o jednu linku s několika spoji. Ty by měly místním umožnit přímé spojení k teplické nemocnici. Půjde o prodloužení stávající linky teplické MHD číslo 123, která jezdí na trase Maršovská – nemocnice. Počítá se s prodloužením přes Proboštov až do Přítkova. Zastupitele o tom v pondělí 20. května informoval místostarosta Roman Nešetřil.

V současné době probíhají podle místostarosty jednání s dopravcem, společností Ariva a s odborem dopravy teplického magistrátu. Nešetřil označil jejich přístup k nutným změnám v jízdním řádu za vstřícný. Návrh ze strany Proboštovských je na sedm párových spojů, tam i zpátky, které by jezdily pouze ve všední dny. Obsloužit mají trasu z Přítkova přes Proboštov, Trnovany, Maršovskou ulici, Městské sály, Benešovo náměstí, Hřbitovní ulici, k Perle, nemocnici a zpět. O sobotách, nedělích a svátcích linka 123 do Proboštova a Přítkova zajíždět nebude.

„Současně s tím musíme vybudovat v obci dvě nové autobusové zastávky. Jednou z nich je Proboštov, hřiště a druhou pak Proboštov, železniční zastávka, která bude jen na znamení,“ informoval Nešetřil. Z vlastních zdrojů uhradí Obec Proboštov sedm kilometrů trasy. Konkrétně ze stanice Maršovská přes Proboštov do Přítkova a zpět. Zbylou část finančně pokryjí Teplice stejně, jako tomu bylo dosud. „V současné době už čekáme jen na návrh smlouvy z teplického magistrátu,“ poznamenal místostarosta.

Kromě toho, že rozšíření spoje umožní Proboštovským a Přítkovským snazší dostupnost k teplické nemocnici, vyřeší se také ranní odvoz školáků do Základní školy na Maršovské a doprava přítkovských dětí do školy v Proboštově. Odjezd spoje pro školáky bude v 7.26. Obyvatelé Proboštova a Přítkova kromě toho získají i novou možnost autobusového spojení ke Kauflandu, Albertu, Lidlu nebo k teplickému hřbitovu. Pokud jednání dopadnou ve prospěch Proboštovských, měly by uvedené spoje začít jezdit už od 2. září letošního roku.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru