Mladík (19) podváděl lidi přes internet. Přišel si na téměř šedesát tisíc!
Ilustrační foto: Pixabay.com
Teplice

Teplice - O více jak 56 tisíc korun okradl lidi z celé republiky 19letý mladík, který po dobu několika měsíců na inzertním serveru a sociální síti elektronicky zveřejňoval inzeráty s nabídkou prodeje zboží.

Ve skutečnosti neměl v úmyslu nabízené věci komukoliv prodat a nabídky prodeje učinil ve všech případech pouze se záměrem vylákat na případných kupujících finanční prostředky.

"Na jeho nabídky reagovali postupně zájemci, kteří se prostřednictvím elektronické, nebo telefonické komunikace dohodli s podezřelým na převedení peněz na jeho účet. Mobily a hodinky, za které zaplatili, jim ale nebyly doručeny, a tak se postupně obraceli na policii, případně je kriminalisté sami kontaktovali při rozkrývání pozadí celého případu. Podvodník, který se ke svému jednání přiznal, skončil ve vazbě, kde bude čekat na soud, u kterého si může vyslechnout verdikt až pětiletého vězení," uvedl policejní mluvčí Daniel Vítek.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru