Nechte v květnu auto v garáži a jezděte do práce na kole
Ilustrační foto: CC0
Teplice

Teplice - Jezdíte do práce autem nebo autobusem? Co to zkusit v květnu jinak? Dnes je poslední šance zapojit se do celorepublikové výzvy nazvané Do práce na kole. Letos ji organizace Auto Mat pořádá už podeváté. Do projektu Homo cykliens, koncipovaného jako soutěž, je zapojeno 45 měst a více než 19 tisíc lidí, což je o tři tisíce více než vloni.

Organizátoři poslední termín odevzdání přihlášek posunuli na dnešek, na neděli 5. května. Přihlásit se může jak jednotlivec, tak i dvou až pětičlenné firemní týmy, které budou celý měsíc květen používat na cestu do práce alternativní dopravu. To znamená kolo, koloběžky, skateboardy, online brusle, ale počítá se i chůze nebo běh. Jednotlivé cesty soutěžící zaznamenávají a organizátoři poté vyhodnocují. Zaměstnavatelé mezi sebou soutěží o titul Cyklozaměstnavatel roku. Přihlásit se můžete tady.

Do výzvy jsou zapojené týmy manažerů, techniků, ale také prodavačů, učitelů, zdravotních sester, řidičů autobusů a další. Z Prahy se přihlásilo více než 5,5 tisíce účastníků, z Brna nad tři tisíce, Plzeň hlásí přes tisícovku účastníků a kolem tisícovky lidí je zapojených ve Zlíně, Ostravě, Olomouci a Pardubicích. Kopřivnice, která je v soutěži nováčkem, má kolem tří stovek účastníků. Souběžně s devátým ročníkem výzvy Do práce na kole se koná i druhý ročník výzvy Do školy na kole, která cílí na studenty od 13 let.

V každém z pořadatelských měst se v rámci výzvy uskuteční závěrečný večírek s vyhlášením výsledků a se soutěžemi nazvanými Akce na triko. „Smyslem iniciativy je vést zaměstnavatele k vytvoření potřebného zázemí pro využívání cyklodopravy ze strany zaměstnanců,“ říká k letošnímu ročníku hlavní koordinátor akce Jan Haruda. „Máme obrovskou radost, že zájem o udržitelnou dopravu roste jak mezi jednotlivci, tak mezi firmami, které čím dál víc myslí na životní prostředí. Účast v akci Do práce na kole se tak stává součástí CSR strategie mnoha českých firem.“

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru