V ulicích Zámecká a Komenského začne v květnu oprava komunikace
Město Bílina. Ilustrační foto
Teplice

Bílina – Bílinští zastupitelé schvalovali na svém posledním zasedání navýšení rozpočtu, a to hned několikrát. Všechny návrhy bez dlouhého projednávání schválili. Jedna z rozpočtových změn se týkala Městských technických služeb Bílina, kde došlo k navýšení rozpočtu společnosti o téměř 3 milióny korun. Ředitelka Olga Roučková to zdůvodnila jednak navýšením mezd pro zaměstnance a také potřebou zajistit technický chod jednotlivých zařízení města.

Navýšení rozpočtu technických služeb si konkrétně vyžádalo zákonem stanovené zvýšení mezd zaměstnanců o 5 %. Dále pak potřeba přijmout zaměstnance nové z důvodu snížení počtu pracovníků na veřejně prospěšné práce. Organizace jich totiž letos z úřadu práce získá méně. „Společnost chce zajišťovat služby ve stejném rozsahu a kvalitě i nadále. Proto musí přijmout místo chybějících pracovníků na VPP další zaměstnance,“ vysvětlila starostka Zuzana Schwarz Bařtipánová. Navýšení rozpočtu pro technické služby dále zahrnuje například také investici do nových parkovacích automatů a na údržbu a zajištění chodu zařízení v majetku města.

Další z rozpočtových změn se týkala odboru nemovitostí a investic. Jde o částku v celkové výši 7,235 miliónu korun. Z toho je 6,235 miliónu vyčleněných na investiční akci Rekonstrukce ulic Zámecká a Komenského v Bílině. Do výběrového řízení se podle bílinské starostky přihlásily čtyři firmy. Město se rozhodlo pro společnost Vodohospodářské stavby Teplice. Ve jmenovaných ulicích dojde ke kompletní obnově povrchu komunikace, uličních pustí, uložení veřejného osvětlení do chodníků a k dalším pracím, včetně zachování původní dlažby. Rekonstrukce by měla být zahájená 1. května a dokončená 26. července letošního roku.

Druhá z investičních akcí jmenovaného odboru zahrnuje přeložku sítě vysokého a nízkého napětí na parkovišti u zimního stadionu. Zde město počítá se 24 novými parkovacími místy v areálu stadionu. V rámci jejich vytvoření bude potřeba přeložit sítě vysokého a nízkého napětí. Akce si vyžádá investici ve výši 1 milión korun. Realizovaná bude až v roce 2020. Letos město zajistí potřebné územní a stavební řízení.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru