Na pár dní se vrátí jaro, teploty znovu zamíří ke dvacítce! Zůstanou i po víkendu?
Ilustrační foto: CC0
Teplice

Teplicko - V pátek 29. března se nad Českou republiku přemístil střed poměrně rozsáhlé tlakové výše, po jejíž přední straně k nám v předešlých dnech proudil chladnější a na vlhkost bohatý vzduch od severozápadu. Proto tolik oblačnosti a sem tam také přeháňka. V průběhu odpoledních hodin se však postupně vyjasní. Srážky žádné. Nejvyšší odpolední teploty okolo sympatických 12 až 16 °C.

V sobotu 30. března se střed řečené oblasti vyššího tlaku vzduchu zatoulá kamsi na jih, v důsledku čehož do našeho kraje pronikne teplejší vzduch z jižnějších zeměpisných šířek. V ranních hodinách by se teoreticky mohly objevit mlhy, jinak ale bude od rána až do večera slunečno. Tedy opomeneme-li vysokou oblačnost, která se po obloze bude potulovat po většinu soboty. Srážkové úhrny zcela překvapivě nulové. Nejvyšší odpolední teploty se budou pohybovat okolo velmi sympatických 15 až 19 °C, ráno v minimu nabídne 4 až 0 °C.

V neděli 31. března, v samotném závěru úvodní třetiny meteorologického jara a na počátku sedm měsíců trvajícího letního času, se tlakové útvary nad starým kontinentem trochu přeskupí. Nad Britské ostrovy se od západu nasune další tlaková výše a ano, její přední strana se rozšíří také nad střední Evropu. Čili opět se rozfouká severozápadní až severní vítr, který přinese ochlazení. A to v první řadě do Německa, v našich končinách ještě bude teplo. Až do poledne čekejte jasno až skoro jasno, poté se od severozápadu až severu zatáhne a nejspíše i symbolicky, opravdu jen symbolicky sprchne (ve všech nadmořských výškách). Před příchodem studené fronty teploty stihnou vylézt na 13 až 17 °C, plus minus, ráno v minimu kolem 5 až 1 °C.

A jak by mohly vypadat teploty na počátku příštího týdne?

  • 1. dubna: ráno 2 až -2 °C, přes den 8 až 12 °C
  • 2. dubna: ráno 4 až 0 °C, přes den 12 až 16 °C
  • 3. dubna: ráno 3 až -1 °C, přes den 5 až 9 °C

(soj)

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru