V Teplicích vyroste nové skautské centrum
Foto: Ilona Kaulfuss
Teplice

Teplice – Začátkem dubna bude v Palackého ulici rušno. S největší pravděpodobností tu dojde i k dílčím dopravním omezením. S těmi se místní budou muset smířit na několik dalších měsíců. Na pozemku za objektem Policie ČR zahájí totiž skauti ze Střediska Dvojka Teplice stavbu svého nového centra.

„Začneme dělat všechny přípojky. To znamená plyn, kanalizaci, vodovod, elektřinu. Budou se tu pohybovat bagry, náklaďáky, takže způsobíme trochu chaos,“ řekl nám vedoucí skautského střediska Jakub Mráček. Projekt, jak dodal, je zatím ve fázi příprav, ale se stavebními pracemi chtějí skauti začít už letos v létě. Dokončení hrubé stavby plánují na konec letošního roku.

Skauti si projekt financují sami. Půjde proto o minimalistickou verzi na ploše necelých 200 metrů čtverečných. Nové centrum bude přesto disponovat třemi velkými klubovnami a sociálním zázemím. „Počítáme s tím, že do budoucna navážeme dalšími fázemi a centrum budeme postupně rozšiřovat,“ uvedl Mráček. Volba pozemku nebyla podle něj nahodilá. Skauti si stanovili kritéria, která by měl splňovat. „Chtěli jsme místo nedaleko centra, blízko zastávky MHD, školy a taky s trochou zeleně v okolí. Takových pozemků je v Teplicích hodně málo. A i když měl tento v Palackého několik ale, splňoval naše požadavky nejlépe.“

Přestože na pozemku není zatím nic vidět, už teď jsou skauti o 2,5 milionu lehčí. Investovali do nákupu parcely, do provedení sond, do úprav a jen likvidace starého objektu, který tu stál, si vyžádala 300 tisíc. Podle Mráčka se celkové náklady vyšplhají k částce zhruba 6,5 miliónu korun.

Organizace Junák – Český skaut, Středisko Dvojka Teplice oslaví příští rok 30. výročí svého vzniku. Oslavy připadají na měsíc únor a jak Mráček řekl, bylo by ideální, kdyby se v jejich rámci podařilo nové centrum otevřít. „To ale nestihneme,“ dodal kriticky. „Optimistický výhled na termín předání budovy skautům vidím až na začátek školního roku. Tedy na podzim 2020.“

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru