Publikace má ještě osm dní šanci na vydání. Můžete ji podpořit na Startovači
Marek Kratochvíl se vrhl do boje, přestože sám studuje, podniká a času nemá nazbyt. Foto: Ilona Kaulfuss
Teplice

Teplice – Pokud se nepodaří vybrat potřebnou částku na vydání ojedinělé publikace Historie horního města Hrobu, pak se za roky strávenými v archivech a za lety studia a překladů historických dokumentů, nejspíš zavře voda. Nikdo už dílo podobné hodnoty a rozsahu nedá dohromady. Jeho autor, 78letý důlní inženýr Josef Brabec, který zasvětil badatelské práci velkou část svého života, se tak vydání knihy možná nedočká. Ke dni 26. února bylo vybráno necelých 103 tisíc Kč. Do konce projektu na Startovači zbývá už jen osm dní. Cílová částka přitom činí 275 tisíc korun.

Prezentovat projekt na Startovači napadlo Marka Kratochvíla, vnuka autorova bratra. Ten kampaň s názvem: Josefe, ty nás přivedeš jednou do Hrobu, zajišťuje organizačně a po stránce marketingové. Vrhl se do boje v době, kdy už Josefovi Brabcovi docházely síly se vydáním knihy zabývat. „Na Startovači jde o to, že se vybírají prostředky do cílové částky a lidé za každý příspěvek dostanou dárek. Může to být i výtisk knihy, záleží na výši příspěvku a na tom, co si vyberou. Startovač je podle mne nejotevřenější platforma. Pokud se cílová částka nevybere, projekt padá a lidem se vrátí všechny peníze. Je to transparentní a férové,“ říká Marek Kratochvíl.

Největší částkou na vydání 900stránkové publikace zatím přispělo vedení města Hrobu, které projekt podpořilo tím, že si předplatilo 100 výtisků. Kniha, která má vyjít v počtu 500 kusů, obsahuje nejen dnes již téměř nedostupné informace o historii města, ale také velkou řádku Brabcových kreseb. Ty zachycují například dobovou atmosféru lokality, to, jak vypadaly kroje, někteří obyvatelé, mapky tehdejších obchodních cest, osídlení a podobně.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru