Duchcovští chtějí do centra města vrátit život
Řada prodejen na náměstí Republiky je dnes prázdných a výlohy zdobí jen staré propagační materiály. Foto: Ilona Kaulfuss
Teplice

Duchcov – Duchcovští získali vloni šest prodejních stánků od akciové společnosti Severočeské doly. Od té doby stojí stánky na náměstí Republiky. A to i přesto, že vedení města avizovalo jejich uskladnění v areálu technických služeb v době, kdy nebudou potřeba. Zpátky se měly objevit jen při akcích, pořádaných městem.

Na osud stánků se na zasedání duchcovských zastupitelů zeptala Jitka Bártová. Starosta Zbyněk Šimbera odpověděl, že zůstanou na náměstí až do Casanovských slavností. Informoval také o výši jejich pronájmu, která je 100 korun na celý den. „Chceme stánky vyzkoušet už na jaře. Měly by se poprvé otevřít v rámci jarních trhů pro prodejce sazenic a různých výpěstků. Pak uvidíme, jak to bude fungovat. Jestli je někam odvážet, nebo je tam nechat,“ dodal Šimbera.

Zastupitel Jaroslav Drbohlav namítl, že od druhé poloviny 80. let nesměl být z rozhodnutí památkářů na náměstí žádný stánek. „Pokud mají mít tyto stánky trvalejší charakter, myslím, že by se k tomu měli vyjádřit památkáři.“

Drbohlav rovněž zdůraznil, že by město mělo činit kroky ke koncepci celého prostoru náměstí. Poukázal na článek, v němž jsme informovali o nespokojenosti obyvatel s tím, jak v centru města postupně končí služby a prodejny. Zmínil i kritiku, která v tomto směru probíhá na sociálních sítích. „Rada města by se k tomu měla postavit a začít konat. Není například správné, pokud dochází k tomu, že má každý subjekt jinak stanovené nájemné.“ Podle Drbohlava je třeba udělat inventarizaci podmínek pro podnikatele a sjednotit je tak, aby byly pro všechny stejné.

Starosta odpověděl, že se rada problémem náměstí začala zabývat. „Máme dokonce už pár lidí, kteří mají zájem do těch obchůdků jít a otevřít tam služby nebo prodej. Myslím, že to nebude dlouho trvat a situace se zlepší,“ slíbil zastupitelům Šimbera.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru