Sklárna O-I v Dubí zajistí odbornou praxi studentům Střední školy stavební a strojní v Teplicích
Budoucnost sklářství spočívá v kvalitním vzdělávání. Ilustrační foto učňovského programu sklárny O-I
Teplice

Dubí - Přední výrobce skleněných obalů, společnost O-I, rozšiřuje dlouhodobou spolupráci se Střední školou stavební a strojní v Teplicích, díky které získají studenti odbornou praxi, která je nezbytná pro udržení tradičních řemesel. Součástí výuky bude nově praktický a teoretický kurz specializovaný na výrobu skla.

„Vybrali jsme si ke spolupráci Střední školu stavební a strojní v Teplicích, protože disponuje obory, které u nás mají široké uplatnění. Díky této spolupráci mohou studenti získat cenné zkušenosti od expertů z praxe. Kromě toho mohou studentům naši zaměstnanci předat i lásku k řemeslu. Rozhodli jsme se tak nabídnout škole možnost zapojit se do projektu „Apprentices“ (anglicky učni), což je pilotní projekt na zahájení výcviku učňů přímo v závodě,“ uvedla HR manažerka Blanka Stránská ze sklárny O-I v Dubí.

Spolupráce společnosti O-I se Střední školou stavební a strojní v Teplicích zajistí studentům odbornou přípravu s prvky duálního vzdělání. Jedná se o přímé propojení praxe u soukromé firmy a teorie ve škole. Odborná praxe se bude sestávat z 20 % výuky dle výukového plánu školy a 80 % se zaměřením na výrobu skla. Po absolvování studia mohou studenti najít ve sklárně uplatnění, a to na pozicích jako je strojník, opravář strojů, opravář forem, zámečník nebo elektrikář.

„Snažíme se oslovit žáky 9. tříd, kterým můžeme díky této spolupráci nabídnout kvalitnější vzdělávání, které je přímo propojené s praxí ve sklárně. Právě toto propojení teorie a praxe je základem moderní výuky poctivého řemesla,“ uvedl Aleš Frýdl, ředitel Střední školy stavební a strojní v Teplicích.

Přihlášky ke studiu na Střední školu stavební a strojní v Teplicích mohou uchazeči poslat nejpozději do 1. března 2019, vybírat si mohou z 21 vzdělávacích oborů.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru