Část Regionální knihovny v Teplicích byla převedena na jiného vlastníka. Město změnu zaznamenalo až po čase
Majetkoprávní vypořádání ve věci knihovny dostali zastupitelé na stůl znovu v prosinci loňského roku. Foto: Ilona Kaulfuss
Teplice

Teplice – Regionální knihovna v Teplicích je cenným objektem, který slouží veřejnosti a patří městu. Před několika lety se ovšem přišlo na to, že jedna její část má podle katastru nemovitostí jiného vlastníka, společnost ČEZ Distribuce, a.s. Děčín. Jedná se o levé křídlo z pohledu z ulice Čelakovského, kde má v přízemí společnost svoje technologie a první patro využívá knihovna.

Konkrétně jde o pozemek č. parcelní 698/4 o výměře 78 m2, jehož součástí zmíněná stavba je. Podle vedoucí oddělení majetku města teplického magistrátu, Zdeňky Popelkové, došlo k chybě při zápisu do katastru nemovitostí. „Společnost ČEZ od státu koupila pozemek a došlo k tomu, že se sloučil se stavbou,“ vysvětlila Zdeňka Popelková.

Ještě před několika lety platilo, že mohl mít pozemek i stavba na něm jiného vlastníka. Od 1. ledna 2014 ale došlo ke změně legislativy a každá stavba se stala automaticky součástí pozemku. Vlastnictví pozemku je od té doby určující i pro vlastnictví stavby, která na něm stojí. Tato změna způsobila že došlo k chybě při zápisu vlastníka v případě části knihovny.

Podle Zdeňky Popelkové projednávali zastupitelé převod pozemku už v září loňského roku. „Když se ale připravovala kupní smlouva, společnost zjistila, že nám poskytla chybný údaj kupní ceny za pozemek,“ informovala Popelková. V té době, jak dodala, požadovala společnost od města 61.360 Kč.

Majetkoprávní vypořádání ve věci knihovny dostali zastupitelé na stůl znovu v prosinci loňského roku. Tentokrát společnost kupní cenu vyčíslila na částku 140.400 Kč. Zastupitelé návrh přijali. „V současné době už se připravuje kupní smlouva na pozemek. Celá věc tak bude konečně vyřešena,“ uzavřela Zdeňka Popelková

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru