Autobus dostal v zatáčce smyk a spadl do potoka. Cestoval v něm malý školák
Foto: Policie ČR
Teplice

Velké Chvojno - Ve středu kolem půl druhé hodiny odpolední došlo na silnici číslo kousek před křižovatkou na Velké Chvojno a Žďár k dopravní nehodě autobusu. Řidička dostala na zasněžené vozovce při průjezdu zatáčkou smyk a vyjela vlevo mimo komunikaci, kde autobus částečně přepadl na bok do potoka a zůstal zaklíněný o strom.

Řidička, jejíž dechová zkouška na přítomnost alkoholu byla negativní, nebyla zraněna. V době nehody byl jediným pasažérem nezletilý chlapec mladšího školního věku, který seděl v zadní části autobusu na pravé straně.

Maminka ho opakovaně nabádala, aby se pokaždé při jízdě v autobusu poutal bezpečnostním pásem a syn odpovědně poslouchal její rady, i když cestoval sám. Při převrácení autobusu zůstal připoután na sedadle a díky tomu nepropadl levou stranou do potoka. Chlapec se tak sám ještě před příjezdem hlídky dostal nezraněný ven z autobusu.

"Je příkladem pro všechny cestující, kteří podceňují možná rizika a při jízdě v prostředcích hromadné dopravy se nepoutají bezpečnostními pásy. Jen díky odpovědnosti chlapce a správné výchově rodičů, kteří ho poučili o nutnosti poutání, se nehoda obešla bez zranění," uvedl policejní mluvčí Daniel Vítek.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru