Zloděj obral v Bílině spícího muže na vozíku! Ve městě kradl jako straka
Ilustrační foto: CC0
Teplice

Teplice - Ve vazební věznici skončil 25letý recidivista, který je podezřelý z majetkové trestné činnosti, které se dopouštěl v Bílině. V polovině října využil spánku muže upoutaného na invalidní vozík a odcizil mu příruční tašku s mobilními telefony, doklady a penězi.

Koncem listopadu vnikl do bytu, ze kterého si odnesl žehličku, brusku, kabát a vodovodní baterii, dva dny nato vnikl na oplocený pozemek poškozené firmy a následně se vloupal do kanceláře, ze které odcizil notebook a dva mobilní telefony.

"V krádežích pokračoval i nadále, na sídlišti využil toho, že jedna z nájemnic odemkla vchodové dveře, vešel s ní do paneláku a v suterénu se vloupal do tří sklepů, nenašel v nich ale nic cenného. Vloupal se proto do sklepa v jiném domě, kde ukradl zahradní stolek a ruční nářadí. V dalším panelovém domě odcizil ze sklepa staré roztrhané oblečení sloužící jako hadry na vytírání a kovový řetěz z visacího zámku," popisuje Daniel Vítek, mluvčí teplických policistů.

Posledních dvou zatím prokázaných krádeží se dopustil v polovině prosince, kdy v suterénu panelového domu vnikl do místnosti bývalého mandlu, odkud odcizil uložené vánoční dárky. Tentýž den z místnosti v suterénu jiného domu sloužící jako sklad ukradl další zabalené vánoční dárky.

"Okradené lidi připravil o věci za téměř čtyřicet tisíc korun, více jak dvacet tisíc budou muset vynaložit na opravy poškozeného majetku. Za přečiny krádeže, poškození cizí věci a porušování domovní svobody hrozí obviněnému až tříletý trest odnětí svobody," dodal policista.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru