Duchcovští lákají italské turisty a chtějí zpátky hotel
Hotel v Duchcově. Foto: Ilona Kaulfuss
Teplice

Duchcov - Na zasedání zastupitelstva města Duchcova, ve čtvrtek 6. prosince, se mimo program mluvilo o situaci kolem bývalého městského hotelu. Podle starosty Zbyňka Šimbery ho koupili spekulanti z Itálie a v současné době je nemovitost v nabídce realitní kanceláře za 7 milionů korun.

Budova hotelu zaujímá strategickou polohu na centrálním náměstí. Přitom je už delší dobu prázdná, což ubírá středu města na přitažlivosti. Upozornil na to ve čtvrtek zastupitel Jaroslav Drbohlav. Zajímalo ho, zda město podnikne kroky k vykoupení objektu a k jeho zprovoznění.

„Situaci sleduji“, reagoval starosta. „Osobně jsem se v Praze setkal s ředitelem propagace italské kultury, který Duchcov navštívil. Jednali jsme o možnostech, jak využít genia loci Giacomo Casanovy pro oživení turistického ruchu.“ Šimbera v návaznosti na jednání s italským partnerem zmínil jeho výtku ohledně nefunkčního hotelu na náměstí, kde stojí i duchcovský zámek, v němž Casanova žil.

„Informoval jsem pana ředitele, že objekt koupili italští spekulanti. Na jeho přání jsem mu předal kontakty a on slíbil, že v té věci podnikne určité kroky.“ Zastupitelka Jitka Bártová namítla, že v první řadě musí s majiteli jednat samo město. Požadovala, aby vstup vedení města do jednání byl uveden do zápisu jako úkol.

Městský hotel byl postaven v roce 1896 na místě bývalého hostince U koně a financován městem. Současným majitelem objektu je pražská vinohradská společnost PCZ, s.r.o. v čele s jednatelem Lucou Fornerem z Itálie.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru