Přístroj na vrcholku hor umí zachránit život, o jeho použití hned ví i strážníci v Krupce
Strážníci při kontrole defibrilátoru na Komáří vížce. Foto: Michal Hrdlička
Teplice

Krupka - Jedním z hůře dostupných míst pro osádky Zdravotnické záchranné služby Ústeckého kraje je i rozhledna Komáří vížka na Komáří Hůrce, jejíž vrchol je ve výšce 808 metrů nad mořem. I proto je zde umístěn přístroj, který dokáže zachránit život.

U hlavního vchodu je umístěn automatizovaný externí defibrilátor (AED), o jehož použití ví nejenom dispečink ZZS Ústeckého kraje, ale i dispečink Městské policie v Krupce.

Jakmile se otevřou dveře sloupu s umístěným defibrilátorem, rozezní se varovný tón na pultu dispečinku Městské policie Krupka. Operační dozorčí na místo okamžitě vysílá hlídku vyškolených strážníků.

Jak nám řekl ředitel strážníků Jiří Petrák, při posledním ostrém výjezdu dokázala být hlídka strážníků na místě do pěti minut.

Při jedné z kontrol tohoto místa, kdy strážníci prohlížejí hlavně neporušenost a celistvost sloupu s defibrilátorem, byl i náš fotograf.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru