Nekoukejte do mobilů, varují u přechodů policisté děti
Policisté učí děti přecházet. Foto: 3xPČR
Teplice

Teplicko - V průběhu prvního dubnového týdne probíhá v celé republice tradiční dopravně - preventivní akce „Zebra se za tebe nerozhlédne!", které se účastní také policisté na Teplicku. Policisté na předem vytipovaných přechodech pro chodce, zejména u základních škol, připomínají dětem zásady bezpečného přecházení silnice.

Uniformované hlídky dětem připomínají, že chodec nemá ani na přechodu absolutní přednost. Nutné je vždy se při přecházení silnice rozhlédnout, a to i v místech, kde jsou přechody pro chodce doplněny semafory. Nešvarem moderní doby je sledování mobilního telefonu během chůze, což vede ke snížení pozornosti a může skončit tragickým střetem s autem.

Děti v průběhu akce dostávají od policistů, kteří dohlížejí na jejich bezpečnost a poučují je o zásadách bezpečného přecházení vozovky, malé dárky a reflexní materiály.

0504zebra2

0504zebra1

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru