Teplice mají nejlepší fyzikářku v republice! Paní učitelka Květa Kolářová učí na Základní škole Buzulucká
Zdroj: www.teplice.cz
Teplice

Teplice - Paní učitelka Květa Kolářová byla v roce 2021 oceněna ministrem školství Medailí MŠMT 2. stupně za vynikající pedagogickou činnost, letos jí byla udělená Cena Albertus pro základní školství v kategorii Fyzika za mimořádné spektrum aktivit.

Květa Kolářová vystudovala matematiku a fyziku na Pedagogické fakultě UJEP. Od roku 1985 vyučuje na Základní škole Buzulucká v Teplicích, v současnosti především fyziku. Primátor Jiří Štábl s vedoucí Odboru školství Martinou Houdkovou paní učitelce při osobním setkání za mimořádný přístup poděkovali.

Výuce fyziky se Květa Kolářová s nevídaným nadšením věnuje celý profesní život. Vzdělává nejen žáky teplické základní školy, ale i studenty a učitele fyziky. Je neuvěřitelně pracovitá, svědomitá, kreativní a hodiny fyziky v jejím pojetí jsou plné praktických pokusů a dovedností. V jejích hodinách nemají žací čas na nudu. Je velikou propagátorkou činnostního učení ve fyzice. Pomáhá mladým nastupujícím učitelům. Je to i velice charakterní člověk a milá kolegyně, pro svou ochotu velice oblíbená v pedagogickém sboru. Dlouhodobě a systematicky se vzdělává i o prázdninách a sleduje všechny nové trendy ve výuce fyziky.

Paní učitelka Květa Kolářová je členkou Jednoty českých matematiků a fyziků (JČMF), členkou výboru místní pobočky JČMF v Ústí nad Labem a členkou Fyzikální pedagogické společnosti při JČMF. Každoročně pomáhá s organizací fyzikální soutěže Náboj Junior. Řadí se mezi členy týmu expertů fyziky krajského metodika pro fyziku v rámci projektu IKAP (KÚ UL), dlouhodobě spolupracuje s VŠ v Ústí nad Labem, v Plzni, v Hradci Králové v rámci projektu Didaktika A, spolupracuje s DDM Teplice, kde je dlouholetou vedoucí na LDT, kroužku plavání a dalších akcích a soutěžích.

Jednou z čerstvých aktivit p. učitelky je pomoc při revizích RVP pro fyziku ve spolupráci s pracovní skupinou pro tvorbu RVP při Fyzikální pedagogické společnosti Jednoty českých matematiků a fyziků.

V naší škole vymýšlí fyzikální hry pro mimořádně nadané žáky 1. stupně naší školy v rámci kroužku MENSA. Zavedla a dlouhodobě vede spolupráci prvňáčku a deváťáků, kdy žáci společně, velcí i malí, vyrábějí fyzikální hračky. Deváťáci se o mladší žáčky pěkně starají, pomáhají jim při práci a zažívají s nimi spoustu legrace.

Paní učitelka také vymýšlí pro malé žáčky fyzikální pohádky, jejichž realizace probíhá v době, kdy má volné hodiny.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru