VIDEO: Otužilci se pravidelně scházejí u Matyldy. Nejlepší je cítit ty jehličky, říkají
Otužilci relaxují v desetistupňové vodě na Matyldě. Foto: Oldřich Hájek
Teplice

Most - Venkovní vzduch má něco nad pět stupňů, teploměr ponořený pod hladinu ukazuje deset stupňů Celsia. Slunce zapadlo a ze břehu jezera Matylda na okraji Mostu do vody pomalu vstupují dva muži a pět žen. Vítejte mezi mosteckými otužilci.
Scházejí se třikrát čtyřikrát týdně, vždycky v pondělí, středu a pátek od půl páté. Někdy jich je sedm, jindy deset. Jak kdo může.

Příležitost mají i začátečníci – pro ty je sraz v neděli ve dvě hodiny odpoledne. Mostečtí otužilci mezi sebou rádi přivítají i nováčky a poradí jim. I navazování vztahu se studenou vodou má totiž svá pravidla.

https://www.youtube.com/watch?v=hvvixOCsnWI

„Nejlepší je, když vylezeš z vody a cítíš ty jehličky a ten krásný pocit endorfinů, jak to z tebe jde,“ popisuje otužilec Tomáš Babouček. Nejdůležitější podle něj je mít dobrý pocit, když vylezete z vody.

Kdo by chtěl s otužováním začít, může třeba doma studenou sprchou. Jiný zase raději půjde do jezera. „Každý to má individuální,“ dodává otužilec.

Při provozování svého sportu jsou opatrní a myslí na vše. Do vody si berou oranžové bojky, které udrží až sto padesát kilo. To kdyby se při plavání cokoliv stalo a byli jste dále od břehu.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru