VIDEO: Sedmdesát lidí se díky medikovi na stáži v nemocnici složilo na dárky pro zdravotníky
Vít Šimeček (vlevo) připravil poděkování pro mostecké zdravotníky. Foto: Oldřich Hájek
Teplice

Most - Vít Šimeček je hudebník a student medicíny. V šestém ročníku je nyní na stáži na interně v mostecké nemocnici. Když zblízka viděl, jak náročná je touto dobou práce lékařů a dalšího personálu, rozhodl se, že kolegům chvíle v nemocnici aspoň trochu zpříjemní a vyjádří jim tak poděkování, morální podporu a úctu.

„Na sociální síti jsem vybral dobrovolné příspěvky od svých kamarádů, přátel, a na základě toho výběru jsme nakoupili dobroty, ovoce a růže na podporu zdravotníků v první linii v mostecké nemocnici,“ vysvětluje student medicíny Vít Šimeček.

Budoucí lékař a muzikant, který ve svém hudebním projektu Šimi Trumpet Show spojuje energickým způsobem elektronickou hudbu s trumpetou a saxofonem, dal nakonec dohromady pomoc od sedmi desítek svých známých.

Co ho k tomu vedlo? „Staniční sestra na ARO mi říkala, že v březnu lidi děkovali a zdravotníky podporovali, ale té práce nebylo tolik. Kdežto teď mají spoustu práce – psychicky, fyzicky náročné – a ta solidarita se vytratila,“ popisuje medik impuls ke sbírce.

https://www.youtube.com/watch?v=tecfUuRdf1s

Za celou částku díky akci Samolepky pro zdravotníky pořídil různé dárky do nemocnice. Růže od Květiny MP, občerstvení od Zdravé dobroty u Sáry, africké ovoce od Virungy. V Barrel Baru také připravili večeři – burrito s rýží, kuřecím masem, fazolemi. Pět večerů tam vyrábějí plněné tortilly pro pět oddělení.

V Ústeckém kraji je k pondělku 9. listopadu podle údajů Ministerstva zdravotnictví přes 12 tisíc aktivních případů onemocnění covid-19. Na odděleních ARO a JIP v celém regionu zbývá přes 20 procent volných kapacit, umělých plicních ventilací je volných zhruba třetina z celkového počtu.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru