Přijďte zavzpomínat na zaniklá zákoutí města
Foto: Ilona Kaulfuss
Co se chystá

Teplice – Pro pamětníky i obdivovatele starých Teplic máme pozvánku na zajímavou výstavu do Seumeho kaple v Lipové ulici. Své kresby domů, ulic, zákoutí i dominant, které byste ve městě dnes už jen těžko hledali, tady na výstavě s názvem Kouzelná tužka, prezentuje Jaroslav Lančarič. Mezi teplickými motivy najdete mimo jiné i kresby z dalších známých výletních destinací v okolí.

Technika grafitové tužky a pentilky, kterou autor používá, už sama o sobě poskytuje kresbám nádech dávných časů a působivé nostalgie. Motivy, jako je teplická synagoga, divadlo před vyhořením, Letná, Doubravka, ale i celá řada dávno zaniklých ulic, potěší určitě nejen pamětníky.

Kromě kreseb je zde také vystaveno několik pyrografických děl Jaroslava Lančariče. Jsou to obrazy vzniklé vypalováním do dřeva nebo kůže. Ojedinělou výstavu můžete v Seumeho kapli zhlédnout do soboty 22. července. Otevřeno je tady od úterý do soboty, v době od 14-17 hodin.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru