Přijďte zažít jeden den skutečného záchranáře v OC Olympia Teplice
Zažijte den se záchranáři. Foto: Olympia Teplice
Co se chystá

Teplice - V obchodním centru Olympia Teplice mohou návštěvníci v sobotu 13. května zažít den záchranářů a vyzkoušet si jejich práci na vlastní kůži. Program Záchranáři v akci začíná ve 13:00 a končí v 17:00 hod. Vstup je samozřejmě zdarma.

Odpoledne plné zážitků, vzrušení, nových zkušeností a dovedností nabízí 19. ročník Záchranáři v akci. OC Olympia Teplice společně se složkami Integrovaný záchranný systém připravili rodinný program, který se věnuje bezpečnosti na silnicích a první pomoci. Hlavní částí programu bude simulace opravní nehody a ukázka vyproštění zraněných osob. Během programu budou ukázky dvě, první ve 14:00 hod, druhá v 15:30 hod.

„Návštěvníci se mohou druhou květnovou sobotu těšit na skutečně nabitý program. K dispozici bude několik soutěžních stanovišť, na každém z nich se děti něco naučí nebo zábavného vyzkouší, např. vodní útok na cíl,“ říká marketingová manažerka OC Olympia Teplice a dodává: „Touto akcí vzdáváme hold našim záchranářům a ochráncům, kteří jsou tady pro nás vždy, když je potřebujeme.“

Představujeme vám soutěžní stanoviště:

  • Městská policie - jízda zručnosti
  • Policie ČR - dopravní testy, ukázka techniky a výbavy pořádkové jednotky
  • Hasičské záchranné složky - vodní útok na cíl
  • Červený kříž - základy první pomoci
  • Zdravotnická záchranná služba – naučíte se, jak správně poskytnout první pomoc a zblízka si prohlédnete žlutou záchranku
  • Střelnice – stanoviště bude umístěno u kruhového objezdu, je volitelné
  • Bezpečnost především

Stačí si vyzvednou hrací kartu, nasbírat razítka, zajít s vyplněnou hrací kartou na stanoviště městské policie a děti dostanou řidičský průkaz. Malý dárek děti čeká i na každém soutěžním stanovišti.

Jako další zpestření se návštěvníci mohou naučit, jak správně postupovat při pomoci druhým a při volání na linku 155, uvidí ukázku práce s policejními psy na trávě u čerpací stanice, zažijí simulátor nárazu nebo si prozkoumají vlastní otisky prstů.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru