AKTUÁLNĚ: V Krušných horách dnes začíná sezona pro lyžaře! Spouští se první vleky a lanovky
Lyžařský areál na Klínech spouští Pomu, sjezdovku pod lanovkou ještě musí dál zasněžovat. Foto: Sport areál Klíny
Co se chystá

Krušné hory - Lyžařské areály v Krušných horách začínají postupně od pátku 16. prosince letošní sezonu. Začíná se jezdit na Klínovci, Klínech, Alšovce a od víkendu i na Bouřňáku a Telnici. Zjistili to naši redaktoři v severozápadních Čechách.

Ski areál Klínovec

Zimní sezóna 22/23 je na Klínovci zahájena. Provoz areálu začíná od 16. prosince 2022 a to již každý den.  Od pátku budou v provozu dvě lanovky – Dámská a Cinestar Express a sjezdovky Dámská a Pařezovka.

„Na ostatních sjezdovkách probíhají intenzivní zasněžovací práce, abychom je pro naše lyžaře připravili v té nejlepší kvalitě,“ píší provozovatelé areálu na svých webových stránkách.

Lyžařský vlek Svahová

Lyžařské vleky na Svahové se tuto sezónu zřejmě otvírat nebudu. Podle personálu z horského hotelu je v místě velký problém s nedostatkem kvalitního sněhu. Navíc prý areál nevlastní sněžná děla, tak sjezdovky nejsou ani zasněžovat. Budou se využívat zřejmě jenom na bobování.

Ski areál Alšovka

Zahájení zimní sezóny 2022 / 2023 probíhá i ve ski areálu Alšovka. Malý vlek a sjezdovka číslo 1 bude prvně otevřena v pátek 16. prosince 2022 na večerní lyžování, tedy od 17 do 20 hodin. O tomto víkendu pojede večerní i v sobotu v obvyklý čas. V sobotu a neděli bude denní lyžování od 9 do 16 hodin. V sobotu v obvyklý čas můžou dorazit lyžaři opět i na večerní lyžování. „Během víkendu oznámíme další plán provozu. Mezitím budeme pokračovat ve vysněžování zbytku areálu,“ píší na webu provozovatelé areálu.

Sport centrum Bouřňák

Vedení lyžařského střediska Bouřňák v sobotu 17. a neděli 18. prosince zahajuje provoz v Údolíčku a na cvičné louce Mikeska. Pokladna bude otevřena v Mikulově, provozní doba je od 9 do 16 hodin. Nově můžete využít nové půjčovny lyžařského vybavení pod Slalomovým svahem.

Skiareál Telnice

Ski areál Zadní Telnice otevírá v sobotu 17. prosince vleky na Mevě. V provozu bude také lyžařská škola. Provozní doba je od 9 do 16 hodin. K otevření zbývajících sjezdovek zatím není dostatek sněhu, skiareál momentálně nemá ani dostatek vody na zasněžování.

Klíny

Ve Sport areálu Klíny na Mostecku intenzivně zasněžují. Sjezdovka informovala, že v pátek 16. prosince ve 13 hodin se rozjede vlek K1 POMA včetně večerního lyžování, poté bude POMA v provozu každý den 9:00 - 16:00 a 17:00 - 20:00. O rozjezdu lanovky budeme Sport areál včas informovat, musí se ještě vyrobit hodně sněhu.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru