CHYSTÁ SE: Hasičata v akci a Memoriál Vašíka Šedého v Duchcově
Ilustrační foto CC0
Co se chystá

Duchcov - Sbor dobrovolných hasičů Duchcov pořádá již tuto sobotu 12. ročník soutěže s názvem Hasičata v akci. Akce se uskuteční současně s 5. ročníkem Memoriálu Vašíka Šedého. K vidění budou závody, které napodobují zásah hasičů u požáru a zúčastnit se jich mohou jak děti, tak dospělí.

Krásný netradiční závod, který simuluje hasičský výjezd, bude k vidění v sobotu 1. října ve sportovním areálu Bažantnice v Duchcově. Soutěž bude zahájena v 10 hodin a bude rozdělena na dvě části.

V pro děti určených „Hasičatech v akci" půjde o to se po zaznění signálu „Hoří" co nejrychleji dostat ze spacáku, převléct se do hasičského oblečení a helmy, vylézt po žebříku a projít připravenou slalomovou dráhou až k místě zásahu. Před každým zásahem budou muset mladí hasiči překonat různé překážky. Následující samotný zasáh spočívá v tom, že dojde k záchraně dítěte v podobě panenky jeho přenesením na nosítkách do bezpečí, zatímco druhá část skupiny mezitím tvoří krátké hadicové vedení bez vody. Přes žebřík se vrátí soutěžící zpět na místo startu a zároveň cíle, kde už stačí jen co nejrychleji vypít všemi členy sedmičlenného družstva kelímky s pitím. Vyhrává to družstvo, které celý závod absolvuje v co nejkratším čase.

V dospělé části závodu Memoriálu Vašíka Šedého půjde o to samé, jen budou mít soutěžící těžší lezení po žebříku, kdy bude muset být prostrčena mezi jeho příčkami alespoň jedna noha a neponesou při záchraně panenku, ale jednoho z členů svého družstva a při sestavování hadicového vedení budou mít přes oči uvázanou pásku.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru