Program Dočesné už je kompletní! Podívejte se, na co všechno se letos můžete těšit
Dočesná v minulých letech. Foto: Archiv
Co se chystá

Žatec - Tradiční Dočesná, která proběhne o prvním zářijovém víkendu, potrvá opět dva dny, jako tomu bylo naposledy v roce 2019. Zároveň ale nabídne několik novinek, z nichž některé se vyzkoušely už v minulých dvou letech, kdy probíhala kvůli covidovým omezením Dočesná jinak.

Největší změnou proti roku 2019 je navýšení počtu pořadatelů. Každá ze scén má svého organizátora, který se postará o programovou náplň. Městské divadlo, které bylo v minulosti hlavním a jediným pořadatelem, zajišťuje jen hudební festival v Letním kině. „Programově zajišťujeme jen scénu v Letním kině. Ale zároveň se staráme o zázemí a provoz i v centru a u dalších scén, jde například o zajištění toalet, oplocení, parkování nebo zábory veřejného prostranství,“ popsal široké zapojení divadla jeho ředitel Martin Veselý.

Dočesná proběhne hned na několika místech, přičemž organizátoři už v minulých dvou letech ukázali, že o program není třeba se bát. Svého garanta tak má historická scéna ve Dvořákově ulici, Food Festival na Hošťálkově náměstí či program na náměstí Prokopa Velkého s hudbou, minipivovary a zábavou s chmelařskou a pivní tématikou.

Proti roku 2019 bude hudební koncert v Letním kině zpoplatněný, na to už si ale návštěvníci mohli zvyknout před rokem. Do budoucna už se jedná nejspíše o nezbytnou součást Dočesné. „Za dobrý festival se musí platit vstupné, jinde je to stejné,“ upozornil M. Veselý.

Na ostatních scénách se dál vstupné neplatí. Měnit se nebude ani obsazení historického centra pivovary, jichž přijede přes čtyřicet, a stánky s občerstvením. O něco méně bude kolotočů a dalších atrakcí, které se rozmístí jen na na nám. 5. května a Žižkově náměstí. Více bude naopak klidových zón – vedle Klášterní zahrady bude možné klidnější posezení i na Hošťálkově náměstí a v areálu Žateckého pivovaru.

Hlavní scéna na náměstí Svobody bude o něco menší, než bývala v minulosti. I nadále na ní budou probíhat soutěže a zajímavé akce spojené s chmelem, tedy takové, kvůli kterým se každý rok Slavnosti chmele konají. Zároveň se na hlavním pódiu budou prezentovat místní a regionální hudební skupiny, což odpovídá podtitulu letošní Dočesné: Žatečané Žatečákům.

Chybět nebudou ani tradiční doprovodné akce, jako je výstava chovatelů, odborná degustace piv ve Chmelařském institutu nebo otevření Muzea Homolupulů v Husitské baště.

Program

1208docesna

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru