V sobotu se po dlouhých 80 letech znovu uskuteční Třešňová pouť
Foto: Cínovec
Co se chystá

Cínovec – V sobotu 2. července se od 14. hodiny koná v zaniklé vsi, na Předním Cinvaldu (Vorder Zinnwald), který najdeme mezi Cínovcem a Fojtovicemi, Třešňová pouť. Jedná se o obnovení tradiční pouti po hřebenech Krušných hor.

Díky spolku Naturschutzstation Osterzgebirge z Altenbergu a s podporou Bundeszentralefürpolitische Bildung vznikají programy pro české a německé školy o osudech oltáře a příbězích spojených s tímto místem na česko-saské hranici.

Ves, která společně s kaplí zanikla v padesátých letech, se pomalu probouzí k životu. Kdysi tu stávalo několik desítek chalup, včetně mariánské kaple, postavené v roce 1887. Majitelem pozemku, na kterém kaple stála, je Město Dubí. Každý rok se ke kapli ubíraly počátkem července stovky poutníků. Uvnitř stával pozdně gotický mariánský oltář, který dnes můžeme vidět vystavený v teplickém muzeu.

V sobotu 2. července se na místě zaniklé kaple uskuteční Třešňová pouť po celých 80 letech. Navazuje tradičně na svátek Navštívení Panny Marie. Kromě krátké česko-německé ekumenické pobožnosti tady v sobotu zazní příběhy a písně spojené s tímto poutním místem v podání Michaela Pospíšila a Jana Kvapila. Návštěvníci akce se dočkají i 3D vizualizace oltáře a kaple, které si bude možnost prohlédnout v mobilech nebo na tabletech.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru