Letos kromě kapel a šermířů dorazí na akci i krampus čerti
V sobotu dorazí i čerti z Českého Krumlova. Foto: Archiv Dragon krampus Český Krumlov
Co se chystá

Proboštov – Program tradičního festivalu S kordem pro Jirku, který se koná v sobotu 16. října od 13 hodin v Proboštově, slibuje překvapení. Na rozdíl od předešlých ročníků budou letos v proboštovském areálu Pohodlíčko řinčet o poznání méně zbraně šermířů, zato se návštěvníci benefiční akce mohou poprvé těšit na divokou krampus show.

„Tentokrát bude méně šermu. Dal jsem se ke krampusákům, tak jsem nově pozval i několik skupin čertů. Věřím, že to bude zajímavá podívaná,“ slibuje organizátor a letos bohužel i jediný donátor akce, Petr Zwettler. Tradiční sponzoři, kteří na organizaci akce pravidelně přispívali, mají kvůli covidové pandemii sami problémy. „Je to trochu pitomá situace, ale vzdát jsem to nechtěl,“ dodává Petr Zwettler.

Program, který je naplánovaný až do 22. hodiny, budou moderovat herci Petra Johansson a Tadeáš Rock Singer. V průběhu akce vystoupí rockové skupiny Doriss, 008, Tinnitus, Sklap a The rumble of skulls. Svoji show předvedou Krampus-čerti ze severu, Krampus Vodňany a Dragon krampus Český Krumlov. Ukázky historického šermu uvidí návštěvníci v podání skupin Artus Thor a Viva Gladius. Vstupné na benefiční festival je 200 korun a výtěžek z akce poputuje Salli na pomoc s úpravou bezbariérového bytu a Kryštůfkovi na výdaje za léčbu.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru