Na vlastní kůži můžete zažít tahanice o majetek šlechty
Ilustrační foto
Co se chystá

Duchcov – Koncem příštího týdne, konkrétně v sobotu 31. července, se můžete přenést do 18. století a prožít zajímavý večer na duchcovském zámku. Od 18 do 22 hodin tu budou probáhat Noční kostýmované prohlídky, jejichž hlavním motivem je soudní proces dědiců hraběte Jiřího Valdštejna.

Akce připomene život a smrt manželského páru Jiřího Viléma Valdštejna a Antonie Pascaliny Metternichové, kteří obývali zámek Duchcov ve druhé polovině 19. století. Návštěvníci se prostřednictvím divadelních výjevů a sekvencí ocitnou v době, kdy se odehrával soudní proces o majetek po smrti hraběte Valdštejna, v roce 1890. Proces byl tehdy podrobně zdokumentován.

Netradiční prohlídky na duchcovském zámku poslední červencový večer tak mimo jiné připomenou, že nepříjemným tahanicím o majetek se nevyhnuly ani významné šlechtické rodiny. Pozor na to, že kapacita prohlídek bude omezená.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru