Profláknuté modely roušek podle knihovnice šanci nemají
Proboštovská knihovna přesídlila v loňském roce do zrenovovaného objektu Besedy. Foto: archiv OÚ Proboštov
Co se chystá

Proboštov – Knihovny jsou pro návštěvníky z důvodu covidové pandemie stále zavřené a provoz většina z nich udržuje v distančním režimu. Stejně, jako Obecní knihovna v Proboštově. Tady ale pro čtenáře vymysleli ke zpestření nevlídné doby soutěž Rouška roku. „Rozhodli jsme se, když je tento nechtěný módní doplněk povinný při návštěvě knihovny, obchodů a jiných zařízení, udělat z něho přednost,“ vysvětluje k soutěži knihovnice Zdena Hlaváčková.

Soutěže se může podle ní zúčastnit každý ze čtenářů, který se nechá před knihovnou v roušce vyfotografovat. Samozřejmě, čím originálnější rouška, tím větší má účastník soutěže šanci na úspěch. „Předpokládáme, že nepůjde o žádný profláknutý model. Naše dvoučlenná odborná komise fotografie soutěžících vyvěsí v prvním únorovém týdnu na webu knihovny a vyhlásí vítěze.“ A ten, jak Zdena Hlaváčková dodala, získá nádhernou fotografickou publikaci Jiřího Svobody Zázračné České středohoří.

Co se týče současného výpůjčního režimu, nabízí proboštovská knihovna možnost výběru knih z online katalogu, ale také výběr titulů knihovnicí na základě informací o žánru, který čtenáře zajímá. „Knihy lze objednávat emailem nebo telefonicky každý pracovní den mezi 14. a 17. hodinou,“ informuje Hlaváčková. Výdej a příjem zapůjčených knih probíhá v proboštovské knihovně vždy ve středu, mezi 14. a 17. hodinou. Ohledně dotazů a online výpůjčky knih je k dispozici email: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. a mobil 603 118 456.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru