Většina obcí a měst na Teplicku rozsvítí vánoční strom o první adventní neděli
Vánoční strom v Bílině. Rozsvítí se tento víkend. Foto: Oldřich Hájek
Co se chystá

Teplicko – Nejvíce vánočních stromů se rozsvítí na první adventní neděli, 29. listopadu. V některých obcích se ale strom rozzáří už v pátek. Jako například ve Světci, kde představitelé obce, podobně jako ostatní samosprávy, museli letos upustit od doprovodného programu. Lidé se tady mohou v rámci procházky od pátku 27. listopadu podívat na nádvoří světeckého zámku, jak na rozsvícený strom, tak i na betlém.

V neděli 29. listopadu se rozsvítí vánoční strom v Teplicích na náměstí Svobody, stromy v dalších šesti městských částech a vánoční výzdoba ulic. V Duchcově se rozsvícení vánočního stromu ujme v 17 hodin starosta Zbyněk Šimbera s moderátorem Zdeňkem Lukeslem. Místní mohou akci sledovat online. V Novosedlicích se vánoční strom rozzáří v 17 hodin v parku v ulici Kostelní a následně v ulici Nezvalova na dětském hřišti.

Ve stejném čase se v obecním rozhlase v Proboštově rozezní koledy. O půl hodiny později se rozsvítí vánoční strom a letos poprvé také nový betlém. V 18 hodin se dočkají rozsvícení vánočního stromu v Ohníči. U stromu najdou místní betlém s Ježíškovou schránkou na dopisy, která bude na návsi od pátku do neděle. Vedení obce tu také připravilo malé jezírko s vodou, na kterém si místní mohou pustit lodičky ze skořápek ořechů nebo plovoucí svíčku.

V Hrobčicích rozsvítí vánoční strom až v pondělí 30. listopadu. Aby místní o vánočně laděný program docela nepřišli, dohodlo vedení obce s Divadlem V Pytli akci Mikulášské putování. Začne v 15 hodin společně s rozsvícením vánočního stromu v Hrobčicích a postupně se posune i do dalších částí. Do Mirošovic, Mrzlic, Mukova a Červeného Újezdu.

Na úterý 1. prosince je připravené rozsvícení vánočního stromu v Dubí. Místní mohou sledovat přenos z akce, kterou obohatí program Divadla V Pytli, online od 17 hodin z kostela Panny Marie.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru