Collegium hortense zazpívá v září na Teplicku i v Německu
Foto: archiv souboru Collegium hortense
Co se chystá

Teplicko – V září budou mít hudební fajnšmekři příležitost poslechnout si jeden z nejvýraznějších pěveckých souborů Ústeckého kraje, teplický sbor Collegium hortense, a to hned na několika místech. Soubor prezentuje historické i soudobé skladby autorů regionu.

Daří se mu objevovat dávno zapomenuté skladby a vracet jim zašlou slávu. Stejně, jako uvádět do života skladby nové. Soubor je velmi flexibilní a dokáže vystupovat v komorních pěveckých sestavách až po velká vokálně-instrumentální tělesa.

První nejbližší vystoupení Collegia hortense se koná v pátek 13. září v podmanivém areálu hradu Krupka. Zde soubor představí oratorium na biblické téma, autora oseckého cisterciáka Jakoba Trauzla: Saul aneb Síla hudby. Koncert začne v 18 hodin a v případě špatného počasí se přesune do kostela sv. Anny. V takovém případě by začínal až v 18.30.

V neděli, 15. září, se v rámci finálního zakončení akce z minulého víkendu, symbolického propojení moldavské a freiberské dráhy, uskuteční chrámový koncert sboru v Německu. Bude se konat v nádherném prostředí rechenberského kostela v Rechenergu, které bylo místem konání programu symbolického propojení na německé straně. Koncert začne ve 14 hodin a posluchači i zde uslyší biblické oratorium Saul.

1109tpik2

Foto: archiv souboru Collegium hortense

V sobotu 28. září Collegium hortense vystoupí na 20. ročníku Svatováclavské slavnosti v Bílce pod Milešovkou, kterou pořádá Spolek přátel Českého Středohoří. Zahájení akce je naplánované na 10. hodinu. Soubor uslyšíte v hlavním programu, který začíná ve 14 hodin. Představí se na něm i trubači z teplické konzervatoře nebo kapela B.B. Band. Sbor Collegium hortense si do Bílky připravil výběr skladeb ze svého repertoáru.

Poslední zářiovou akcí Collegia hortense na Teplicku bude účast souboru na žehnání restaurovaných varhan jeníkovského kostela a koncertu k 295. výročí narození J.L. Oehlschlägela. Akce se koná v Jeníkově, v kostele sv. Petra a Pavla, v neděli 29. září od 15.30. Kromě Collegia hortense uslyšíte i další účinkující a připravené jsou doprovodné akce.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru