Chystáte se v sobotu cestovat? Připravte se na dopravní omezení. Na hranicích se koná velké cvičení záchranného systému
Ilustrační foto: HZS ČR
Co se chystá

Ústecký kraj - V sobotu 24. srpna se na česko - německých hranicích poblíž hraničního přechodu Hřensko/Schmilka uskuteční cvičení integrovaných složek záchranného systému s názvem Schöna 2019. Cvičení bude probíhat od odpoledních až do nočních hodin. Lidé by tedy měli počítat na české straně s omezením na železnici, cyklotrasách i turistických stezkách. Do cvičení se zapojí složky IZS obou států.

Od 16.30 hodin bude v obou směrech uzavřena železniční trasa v údolí Labe směrem na Německo mezi Bad Schandau a zastávkou Schöna. Příměstské vlaky budou na německé straně končit na nádraží v Bad Schandau. Uzávěra železniční trasy potrvá do přibližně 24 hodin. Labská stezka pro cyklisty i chodce bude na levém břehu řeky uzavřena od odpoledních hodin do noci mezi zastávkou Schöna a mostem přes Krippenbach. Pro cyklisty jsou připraveny objízdné trasy, je ovšem nutné počítat s jejich větší náročností, protože vedou ven z údolí Labe.

Na hranicích bude v této oblasti i zákaz vstupu na turistické stezky, vedoucí ze směru Reinhardtsdorf a Schöna zpět k Labské stezce, především se bude jednat o stezku Hirschgrundweg. Upozornění na možná omezení platí i pro řidiče, protože se v tomto místě bude pohybovat velké množství vozidel IZS a může tedy docházet k dalším uzavírkám.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru