Bonsaje, cínoví vojáčci, antické sochy. Zámek Duchcov nabídne během Casanovských slavností zajímavé výstavy a expozice
V Knížecí zahradě bude výstava bonsají. Foto: facebook Zámek Duchcov/Tomáš Znojemský
Co se chystá

Duchcov – Během tradičních Casanovských slavností, které se uskuteční na duchcovském zámku v pátek a sobotu 9. a 10. června, si návštěvníci budou moci prohlédnout i interiér zámku a různé zajímavé výstavy.

Po celou dobu slavností se na zámku budou konat prohlídky zámecké expozice, a to od 10 do 18 hodin. Zámek nabízí tři prohlídkové trasy, na kterých se dozvíte mnoho zajímavostí o mecenášských a sběratelských aktivitách původních majitelů z rodu Valdštejnů, o historkách ze života Giacoma Casanovy nejen na duchcovském zámku, nebo o okolnostech transferu monumentální Reinerovy fresky, sejmuté z kupole barokního kostela zbořeného valdštejnského špitálu a osazené do moderního pavilonu v zámeckém parku. Třetí prohlídkovou trasu je možné absolvovat pouze na předchozí objednání.

Okouzleni antikou

Novinkou od loňského roku je prohlídkový okruh s nově instalovanou expozicí Okouzleni antikou. Jedná se o společný výstavní projekt správy zámku a Ústavu pro klasickou archeologii Filozofické fakulty Univerzity Karlovy v prostorách na přízemí jižního zámeckého křídla. Sbírka odlitků působivých antických soch a dalších artefaktů vás zavede za poznáním antické kultury starověku a poodhalí vám souvislosti světa antiky a barokního zámku.

Cínoví vojáčci a bonsaje

V Galerii Giacomo se letos můžete těšit na výjimečnou výstavu cínových vojáčků pod názvem Cínový vojáček na pochodu! Výstavu v zámecké galerii připravuje správa zámku ve spolupráci se soukromým sběratelem, majitelem jedné z největších sbírek cínových vojáčků v českých zemích. Navštívit ji můžete v pátek 9. června 2017 od 10 do 17 hodin, v červnu poté o víkendech od 10 do 17 hodin, nebo ve všední dny na objednání předem.

Od pátku 17 hodin do soboty 23:45 hodin můžete navštívit v Knížecí zahradě malebnou výstavu Krása bonsají, kterou připravuje Bonsai klub Libochovice se správou zámku a Kulturním centrem Duchcov.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru