Leonidas gym Dubí: Čeští zápasníci vyrazili do boje, i když nesmí trénovat uvnitř mezi provazy
Emma Cardová v modrém. Foto: Alexander Anissov
Sport

Dubí - Juniorští reprezentanti České muaythai Asociace Emma Cardová a Tomáš Barták se představili v sobotu 24. října na galavečeru Face2Face v německém Launingenu. Akce nabídla patnáct duelů. Hned do prvního zápasu nastoupila Emma Cardová 15 let proti soupeřce o 7kg těžší. Zvolila taktiku boje na dálku za každou cenu, jelikož se tahat v klinči s těžší soupeřkou by byla hodně v nevýhodě. Emma v ringu poslouchala a držela si soupeřku na dálku, dlouhé přímé kopy několikrát dostaly soupeřku na podlahu ringu. Soupeřku pak přebodovala ve všech kolech 3:0 na body.

Pořadový zápas číslo osm nastoupil Tomáš Barták 16 let proti tvrdému 17 letému soupeři z Německa. Tomáš má výhodu, že je hodně vysoký a toho také využívá a v kombinaci s jeho zkušenostmi z něj roste perfektní bojovník. Také se mu několika údery povedlo soupeře poslat na podlahu ringu a několikrát byl již zralý na počítání, ale k tomu nedošlo. Tomáš celý duel vyhrál také 3:0 na body.

Konkurence nebyla špatná, ale naši reprezentanti mají víc zkušeností, které v soubojích rozhodly.

Čeští zápasníci vyrazili do boje i přesto, že od 12. října platí v České republice zákaz tréninku ve vnitřních prostorech. „Bylo to pro ně těžké. Připravovali se jen venku nebo doma, a to bylo na jejich výkonech znát. Ve třetím kole jsem viděl, že už nemají tolik šťávy, kolik by potřebovali,“ řekl reprezentační trenér juniorů Ladislav Horejš.

Juniorská reprezentantka bojovala naposledy mezi šestnácti provazy ve druhém kole mistrovství České republiky 10. října, Barták zase na přelomu února a března na mezinárodním turnaji Zlatý mongkon v Rokycanech. „Určitě je pro oba příjemné, že se znovu objevili v ringu,“ poznamenal Horejš.

Česká výprava podstoupila před odjezdem do Německa testování na koronavirus, jelikož do Německa smíte pouze s negativním testem, naše výsledky byly negativní. „Na testech jsme byli ve středu ráno a výsledky jsme se dozvěděli ve čtvrtek v noci. Hned jsme si zařídili hotel, pojištění a druhý den vyrazili na cestu. Bylo to trochu hektické,“ pravil Horejš.

Začátkem října klub Leonidas gym Dubí byl i na druhém kole Mistrovství ČR, kde se představil Martin Nebřenský 12 let a Nicol Černá 14 let. Oba zápasníci bojovali pěkně technicky a oba vyhráli 3:0 na body. Bohužel celý turnaj byl bez diváků. I přes celkem nešťastný říjen má klub v zápasech 100% úspěšnost.


Poděkování všem co klub podporují: Ústecký kraj, M.Š.M.T., NSA, Města Dubí, Teplice, Osek, Krupka, Obce Proboštov a Novosedlice. Dále pak firmám Stavmart s.r.o., Grafstudio cz, Rudla s.r.o., Molík reality Fyzioterapeut Jana Šimonová a Centra sportovní medicíny Teplice, Norbert Bidrman LEGE ARTIS academy . Foto a Video: Czechfighter.cz, Face2Face, K-Legendary production.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru