Štrbice – Na hřišti v Štrbicích se v neděli 6. září objevila řada hasičských vozů, vyrostly tu velké stany a přijela sem také spousta dětí. V malé obci u Světce si ten den poměřovala síly družstva hasičské droboti. Konal se tady druhý ročník soutěže mladých hasičů v požárním útoku O pohár starostky obce Světec.

Letos se do akce, pořádané hasiči z SDH Štrbice a pod patronací světecké radnice, přihlásilo úctyhodných 33 družstev. Dorazily děti z místní hasičské líhně, ze Srbic, Modlan, Háje u Duchcova, ze Lhenic, Košťan, Modlan, z Duchcova, ale i z dalších lokalit mimo hranice Teplicka.

0709tpikkz3

Oddíly byly rozdělené podle věku na přípravku, mladší žáky a starší žáky. Soutěž byla zahájená v 11 hodin. Družstva musela prokázat řadu hasičských dovedností, pohybovou dispozici i to, do jaké míry mají zvládnutou týmovou práci. Kvalita a výsledek útoku odvisely od dokonalé přípravy stroje.

0709tpikkz4

Každý člen družstva měl konkrétní úkol, aby mašina mohla být připravená v řádu několika málo minut. Roli hrála rychlost dětí, obratnost, zkušenost, ale následně i dobrá trefa vodou z hadice na terč a samozřejmě trocha štěstí.

0709tpikkz5

Nasazení, snaha vydat ze sebe to nejlepší a neuvěřitelná soutěžní dravost, byly u všech družstev obdivuhodné. Konečné pořadí má samozřejmě svoji váhu, ale samotná účast v soutěži děti v mnoha směrech velmi obohatila. Vítězství v jednotlivých kategoriích vybojovali mladí hasiči z Duchcova, Modlan, Lhenic a s vlastním strojem pak týmy Černoušek a Horní Beřkovice.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru