Celníci poběží na Doubravku: Síly tu změří sedm desítek běžců, z toho i čtrnáct žen
Foto: Celní správa ČR
Sport

Teplice - V sobotu poměří na úpatí hradu Doubravka, dominanty lázeňského města Teplice v Čechách, ​své síly celníci z různých koutů České republiky i Evropy. Koná se zde 36. ročník Mistrovství Celní správy ČR v bězích.

Běžecké přebory českých celníků jsou od roku 2001 pravidelně zařazovány do kalendáře Evropské celní sportovní asociace (ECSA), a tak se mohou pyšnit mezinárodní účastí.

Do teplického hotelu Panorama dorazí téměř 70 běžců, mezi nimi i 14 žen. Kromě zástupců krajských celních úřadů a generálního ředitelství cel reprezentujících českou celní správu se běžeckých závodů i přes komplikace způsobené šířením pandemie Covid-19 v Evropě zúčastní 28 zahraničních kolegů celníků z devíti evropských zemí (Spojeného království, Belgie, Nizozemska, Lucemburska, Švédska, Německa, Rakouska, Polska a Slovenska).

0209celnicibeh 3

Foto: Celní správa ČR

Páteční podvečer absolvují běžci na rozehřátí Celnickou míli, tedy trať dlouhou 1 600 metrů. Hlavní běžecký závod na 10 kilometrů nazvaný symbolicky „Krušnohorská desítka" odstartuje generální ředitel Celní správy ČR v sobotu v 10:30 hodin. Sobotní odpoledne zakončí běžecké klání tzv. Vyřazovací závod.

Loni se českým celníkům mimořádně dařilo a obsadili stupně vítězů ve všech třech běžeckých disciplínách. K tomuto významnému úspěchu jistě přispěla i osobní účast ministryně financí Aleny Schillerové. Jak se v silné konkurenci zahraničních kolegů povede našim celníkům letos, bude jasné už o víkendu.

0209celnicibeh 2

Zdroj: www.celnisprava.cz

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru