Po uzavření sportovišť trénují sportovci v domácích podmínkách
Oddíl juda Pro sportu Teplice získal v loňském roce řadu medailí z evropských i světových soutěží. Předsedu oddílu, trenéra Václava Prokeše (vlevo), proto nucená pauza mrzí. Foto: archiv Pro sport Teplice
Sport

Teplicko – V době karantény se musíme smířit s řadou omezení. Je na každém, aby se choval zodpovědně. Opatření, která mají zabránit šíření viru Covid-19, musejí respektovat i sportovci. V první fázi byly odkládané zápasy, ale tréninky pokračovaly. Pak ovšem následovalo uzavření sportovišť, sportovních areálů a venkovních hřišť. Sportovci se tak musejí věnovat individuálnímu tréninku.

Například hráči Florbalu Teplice trénují doma. Na webových stránkách oddílu mají k dispozici videa z cyklu Trénuj doma se Sevym, která pro ně připravuje hlavní trenér klubu Martin Severa. Videa jsou zaměřená na zlepšování fyzických a herních dovedností v domácím prostředí. Posilují kondici jednoduchým, ale efektivním způsobem.

Výbor oddílu běžeckého lyžování TJ Lokomotiva Teplice v souvislosti s opatřeními státu rozhodl o předčasném ukončení závodní sezony 2019-2020. Odpočinkové období pro lyžaře, které obvykle nastává až v dubnu, bylo tedy zahájené dříve. Zrušené byly veškeré tréninky a členové oddílu se budou věnovat individuálnímu trénování. Běhu v přírodě, jízdě na kolcích (kolečkové lyže), na inline bruslích, na kole apod.

Také fotbalisté FK Teplice trénují individuálně. Mají k dispozici tréninkové plány, které připravil kondiční trenér klubu Antonín Čepek. Plán je sestaven z běžeckých a silových cvičení. Jde o cviky, při kterých fotbalisté využijí váhu svého těla a běžné pomůcky dostupné v domácích podmínkách. Podle Antonína Čepka lze v tuto chvíli jen těžko předvídat, jaké bude mít tato nucená pauza na herní kondici hráčů dopady, protože zatím není jasné, jak dlouho potrvá.

Václav Prokeš z oddílu juda Pro sportu Teplice nás informoval, že na základě vládních opatření jsou také u nich tréninky přerušené. „Děti mají od nás nějaké návody, jak cvičit doma, ale jestli je plní, to neohlídáte. Mohou provádět pouze cvičení s vlastním tělem, jít si zaběhat a podobně.“ Podle Václava Prokeše všichni věří, že se situace brzy zlepší a bude možnost spustit tréninky alespoň po malých skupinkách.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru