Dubský klub Leonidas gym přivezl zlaté Mongkony mezinárodního poháru České republiky
Foto: Klub Leonidas Gym Muay Thai
Sport

Dubí - Od 28. února do 1. března se konal mezinárodní turnaj o zlatý Mongkon města Rokycany pořádaný C.M.T.A a klubem Tik Tak v Rokycanech. Klub Leonidas Gym Muay Thai vyslal do boje velký počet zápasníků, a to 14 dětí, které v pyramidách usilovaly o post nejvyšší. Na poháru získaly jednu bronzovou medaili, a to konkrétně Jakub Ježek (10 let), který jen těsně na body prohrál v semifinále s o 5kg těžším Pražákem.

Dále sportovci vybojovali několik stříbrných medailí, a to Dominik a Jakub Trojánkovi (10 let), Štěpán Ponec (12 let), ten se setkal ve finále s velice zkušeným Izraelským borcem, který si boj o zlato ohlídal. Třetí stříbro vybojoval Jakub Kajaba (14 let), o zlato ho připravil zkušený Rakušan. Matěj Charous (14 let) na své premiéře vybojoval také stříbro. Poslední stříbrný zápasník je bojovník David Štajnc (17 let), který ukázal velkou statečnost a bojovnost, v jeho váze 65kg nebyl soupeř, tak se David dostal do spojené kategorie 71-75kg což je 10kg rozdíl. A i když se David velice snažil, tak Maďar Davida postoupit nenechal. Dále za dospělé Filip Gorol první zápas vyhrál KO v 2. kole, bohužel o zlato prohrává těsně na body.

Nejmenší bojovníci si dovezli velký počet zlatých medailí. Byli jimi Matěj Šimůnek (13 let), Alan Homič (13 let), tomu se dokonce podařilo jeden zápas vyhrát v prvním kole KO, dívka Sabina Matoušková (12 let) - tato dívenka velice překvapila, jelikož je začátečník. Nejtěžším, kdo turnaj vyhrál, byl Tomáš Barták - 60kg (15 let), který si poradil se zkušeným a houževnatým Maďarem a s dvoumetrovým Izraelcem. Další dívkou, která se probojovala ke zlatu, byla Nicol Černá (13 let), té se i povedlo ve finále v druhém kole ukončit boj KO. Tomáš Krejčí 12let byl pak dalším, který se probojoval ke zlatu. Klub Leonidas gym Dubí pak získal i první místo za nejúspěšnější zúčastněný tým.

Klub svým svěřencům k těmto úspěchům gratuluje a děkuje za reprezentaci. Poděkování za tuto akci patří i prezidentu asociace C.M.T.A. Petru Ottichovi a klubu Tik Tak Rokycany. „Dále musím poděkovat celé výpravě Leonidas gymu za pomoc v šatnách a u ringu. Děkujeme také za podporu Ústeckému kraji, městům Dubí, Teplice a Osek dále pak obcím Proboštov a Novosedlice. Děkujeme také firmám Fightrstore.cz, Molík Reality a Stavmart s.r.o. za podporu,“ vzkazuje za klub Ladislav Horejš.
„Nemohu také zapomenout, že o chlapce a dívky se stará po zdravotní stránce paní Jana Šimonová a Centrum sportovní ortopedie a medicíny, které je nestátní zdravotnické zařízení v centru Teplic, které nabízí komplexní zdravotnickou péči se zaměřením na ortopedii, fyzioterapii, výživové poradenství a tělovýchovné lékařství,“ dodal Ladislav Horejš.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru