Leonidas Gym Muay Thai Dubí vyslal do bojů své borce
Zdroj: Leonidas Gym Muay Thai Dubí
Sport

Jesenice - Dne 14.12. 2019 se konal galavečer Thajského boxu v Jesenici, pořádané C.M.T.A v Jesenickém kulturním domě. Klub Leonidas Gym Muay Thai Dubí vyslal do boje své bojovníky.

Matěj Šimůnek 12 let -34kg si to vyzkoušel na galavečeru proti šampionu z Ostravy. Jejich zápas byl plný kopů, loktů a strhů v klinči, ale radovat se mohl jen jeden a tentokrát to byl Matěj, který si do Dubí veze výhru.

Druhý pak za náš klub nastoupil Filip Gorol proti o slovinskému borci. Od zápasu Sašo Vorkapić a Filip Gorol se očekávalo hodně. Saša patří již do třetí generace skvělých fighterů, které rodina Vorkapičů má. Filip zprvu zakřiknutý míjí své pokusy a soupeř okamžitě vrací a trestá. Provokuje Filipa, ten začíná být lehce naštvaný a tak se pouští agresivně dopředu. Trefuje Sašu, ale i inkasuje. Kluci si v ringu nic nedarovali, kick za kick, loket za loket, prostě zápas jako řemen! Do poslední vteřiny se kluci snažili urvat vítězství na svoji stranu. Bohužel, zvítězit může jen jeden, tentokrát se rozhodčí přiklonili k Sašovi a ten vítězí 3:0 na body. Po vyhlášení sám táta Vorkapič přijde k Filipovi a zvedá mu ruku, do toho mu říká, že je to skvělý zápasník. To je veliká poklona od takového pána. Z Filipa vyroste skvělá sedmdesátka.

Dubské děti si připravily ukázku Muay Boran (starý styl) měli to za úkol dva dvojnásobní mistři světa v tomto stylu, Matěj Šimůnek a Šimon Verner. Osud tomu chtěl ovšem jinak a Šimon den před vystoupením onemocněl a nemohl dorazit. Jako rychlou náhradu jsme sehnali Richarda Soukupa, který jako mladý zápasník zkusil na rychlo natrénovat ukázku a zastoupit Šimona. Oběma chlapcům se vystoupení nakonec povedlo a sklidili aplaus od celého publika.

Před touto akcí se konal republikový trénink dětí, kam klub vyslal 20 dětí z celého okresu, Teplice , Proboštov, Osek, Dubí , Krupka a Bílina, všechny děti nakonec vybojovaly celkem 32 medailí a dubský tým se stal neúspěšnějším klubem na tréninku mládeže.

Poděkovaní patří hlavně asociaci C.M.T.A a prezidentu Petru Ottichovi a Jiřímu Mejstříkovy společně s celým Lanna gym týmem.

Přípravu dubských chlapců a dívek dotuje Ústecký kraj, Město Dubí,Teplice, Proboštov a Osek, dále pak firma Stavmart s.r.o., Fightstore.cz. Foto zajišťuje Czechfighter.cz

O chlapce a dívky se stará po zdravotní stránce paní Jana Šimonová a Centrum sportovní ortopedie a medicíny, které je nestátní zdravotnické zařízení v centru Teplic, které nabízí komplexní zdravotnickou péči se zaměřením na ortopedii, fyzioterapii, výživové poradenství a tělovýchovné lékařství.

  • Autor: Ladislav Horejš
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru