Ve středu se utká šest fotbalových týmů v Memoriálu Tomáše Kameníka
Foto: archiv FK Teplice
Sport

Teplice – Ve středu 14. srpna se na teplickém stadionu Na Stínadlech koná 31. ročník tradičního turnaje Memoriál Tomáše Kameníka. Každý rok tak hráči Fotbalového klubu Teplice uctívají památku nadějného brankáře, kterého dráhu ukončila zákeřná nemoc. Tomáš Kameník, brankář teplického klubu, zemřel v roce 1987 ve věku 20 let.

Memoriál Tomáše Kameníka je turnajem žákovským a hrají v něm hráči věkové kategorie U14, čili data narození 1.1. 2006 a výše. Letošního memoriálu se účastní celkem šest týmů. Kromě FK Teplice přijedou poměřit síly fotbalisté FK Ústí n.L., FK Příbram, AC Sparta Praha, SC Borea Dresden a Výběr Ústeckého KFS. První zápas odstartuje v 9 hodin a utkají se v něm celky z Teplic a Drážďan.

Tři první družstva ve výsledném pořadí získají pohár a všechny oddíly diplom. Vyhodnocený bude i nejlepší hráč turnaje. Ceny soutěžním týmům a hráčům předá jako každý rok otec Tomáše Kameníka, Václav Kameník, společně s šéftrenérem, sekretářem mládeže FK Teplice a s některými ligovými hráči teplického A mužstva.

Tomáš Kameník se narodil 26.listopadu 1967 v Teplicích, kde vystudoval Střední průmyslovou školu strojní. Už jako žák stál v bráně teplických fotbalistů a propracoval se až do B týmu dospělých. Na vojně byl vybraný do Dukly Tachov. Po půl roce působení v oddíle ale onemocněl a byla u něj diagnostikovaná rakovina lymfatických uzlin. Necelý měsíc po svých dvacátých narozeninách, 13. prosince 1987, Tomáš Kameník nemoci podlehl.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru