Tepličtí šermíři se konečně po 16 letech stěhují do větších prostor
Foto: archiv TJ Lokomotiva Teplice, oddíl šermu
Sport

Teplice – Oddíl šermu TJ Lokomotiva se bude stěhovat do nové šermírny v hale Sportcentra v Trnovanech. Získá tak mnohem větší prostor a také možnost přijmout více nových šermířů. „Doposud jsme trénovali na Základní škole Koperníkova. Začínali jsme tam v roce 2003 s osmi dětmi a v současné době je v oddílu 50 dětí a 22 dospělých. Vzhledem k malé kapacitě stávajících prostor, jsme už čtyři roky neprováděli žádný nábor. Víc se nás totiž do tělocvičny nevejde,“ řekl nám Karel Biebl, trenér a předseda oddílu.

V souvislosti s chystanou změnou požádalo vedení oddílu Statutární město Teplice o mimořádnou dotaci na vybavení nové šermírny. Z požadovaných půl miliónu navrhla rada oddílu přidělit 360 tisíc korun, které zastupitelé schválili. Dotaci šermíři využijí na nákup skříněk pro uložení výzbroje. „S tím, že nám město snížilo požadovanou částku se srovnáme. Jsme moc rádi za to, co jsme dostali. Pro nás jsou prubířským kamenem ty skříňky. Dokážeme si představit, že nebudeme mít mikrofon, nějakou techniku, ale skříňky nutně potřebujeme,“ zdůraznil Biebl.

Jak poznamenal, oddíl pořídí za dotaci města 35 kusů zdvojených skříněk, které mohou sloužit až 70 šermířům. V nových prostorách šermírny už se podle něj finišuje s pracemi a slavnostní otevření je naplánované na pondělí 2. září. „Hned, jakmile zahájíme činnost v novém školním roce, začneme aktivně s náborem nových členů,“ poznamenal Karel Biebl. Jak dodal, je si vědom, že výsledky nejsou o mega hale, ale o píli, nasazení a poctivosti při tréninku i přípravě. Nicméně, má radost, že oddíl může po letech zase rozšířit svoji členskou základnu.

Sportovní šerm v Teplicích má dlouhou tradici. Nejranější dochovaná zmínka o šermířském oddíle je z roku 1957 a konec činnosti se váže někde kolem roku 1980. V roce 2003 se podařilo šerm v Teplicích znovu obnovit díky Pavlu Zaschkemu. Od té doby šermíři trénují na ZŠ Koperníkova. Letošní sezona přinesla řadu sportovních úspěchů. Teplická šermířka Gábina Aigermanová se zúčastnila mistrovství Evropy a mistrovství světa, Josef Balcar SP v Buenos Airech a Paříži a na Mistrovství Evropy. Bronzový hattrick pro šerm Teplice zajistili Václav Krogner, Jan Kotala a Gábina Aigermanová.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru