Hvězda Trnovany je stoletá a chystá parádní oslavy
Stěžejní pro oddíl je práce s dětmi a mládeží. Foto: archiv oddílu
Sport

Teplice - Nejstarší fotbalový oddíl v Teplicích, Hvězda Trnovany, slaví rovných 100 let od svého založení. Velké oslavy se proto připravují na tuto sobotu, 4. května. Je to datum, kdy byl oddíl v roce 1919 založený v restauraci Belgický Dvůr v Teplicích. Tehdy dostal název Dělnický sportovní klub Hvězda Trnovany a datem svého vzniku se řadí i k nejstarším fotbalovým oddílům na severu Čech.

Historicky prvním předsedou oddílu byl zvolený Stanislav Prchlík. Vůbec první zápas sehráli fotbalisté Hvězdy 8. června 1919 v Mostě. Tehdy si z odtud odváželi své první vítězství, když Karel Slavíček střelil sice jediný, leč vítězný gól Trnovanských. Oddíl Hvězda Trnovany má i vlastní hymnu. Složil ji velký fanda trnovanského fotbalu Josef Ulahel a pojmenoval ji Hvězdářský pochod.

Současným předsedou oddílu je Václav Malec. Místopředsedou Jaroslav Uličný. Ten nám prozradil, že Hvězda Trnovany čítá v současné době cca 250 členů. Velký důraz podle jeho slov kladou na výchovu fotbalového potěru. V oddíle mají přípravku, mladší a starší žáky, dorost a muže. Mladší žáci z trnovanské Hvězdy už se stali čtyřikrát za sebou mistry okresu. Dětské oddíly z Trnovan končívají pravidelně na turnajích maximálně na druhých, třetích místech. „Obnovujeme také dorost. Nabíráme nové sportovce a pořádáme soustředění pro zvyšování kondice našich fotbalistů. Snažíme se hodně pracovat s mládeží,“ zdůraznil Jaroslav Uličný.

U příležitosti stého výročí vzniku Hvězdy Trnovany pořádá fotbalový oddíl na svém hřišti v sobotu 4. května velké oslavy. Jejich zahájení bude dopoledne v 10 hodin a divákům se představí přípravka a žáci v turnaji 4 družstev. Oficiální část odstartuje po 12. hodině předseda oddílu Václav Malec. Slovo dostanou i hosté, například zástupci vedení Města Teplice, ředitel Českého porcelánu, který je patronem oslav a zástupci fotbalové asociace.

Ve 13 hodin návštěvníci zhlédnou přátelské utkání mezi starou gardou Hvězdy Trnovany a fotbalovými celebritami z týmu SIGI Team Horsta Siegla. Po předání plaket a upomínkových předmětů pro hráče i pamětníky, kteří se o rozvoj oddílu zasloužili, začne volná zábava. K dobré náladě budou hrát skupiny Gorily v mlze a Mára Blue Band. S ukončením akce počítají organizátoři ve 23 hodin.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru