V sobotu si můžete změřit fyzičku na 6. ročníku lesního půlmaratonu
Poběží se lesní půlmaraton. Ilustrační foto
Sport

Dubí – Příznivci pohybu, především pak běhu na dlouhé tratě, se mohou v sobotu 13. dubna zúčastnit už 6. ročníku tradičního Krušnohorského lesního půlmaratonu. Startuje se z areálu Podkrušnohorského domova sociálních služeb v Dubí, Na Výšině, v 10 hodin. Přihlásit, pokud jste to nestihli online do 9.4., se musíte v den konání závodu, nejpozději do 9. hodiny. Přihlášky budou k dispozici v prostoru startu, v altánu v areálu domova.

Hlavním pořadatelem akce je sportovní klub Outdoor Team Teplice a organizačním vedoucím závodu je náčelník horské služby ČR Pavel Antl. Podle informací jednoho z organizátorů, Štěpána Růži, je půlmaraton určený pro profesionály, rekreační běžce i amatérské závodníky. Trasy vedou po vrcholcích Krušných hor nad obcemi Dubí, Střelná a Mikulov. Nejdelší trasa měří 21 kilometrů a pokud se na ní někdo necítí, může volit mezi kratšími trasami v délce 10 nebo 5 kilometrů.

1104behteplice2

Snímek z loňského, 5. ročníku půlmaratonu. Archiv sportovního klubu Outdoor Team Teplice

Krušnohorský lesní půlmaraton mohou běžet jednotlivci i dvojčlenné štafety. Zájemci budou rozděleni do šesti věkových kategorií. Nejnižší kategorie začíná dosažením věku 16 let a nejvyšší je pro závodníky nad 60 let. Ženy a muži běží zvlášť. Trasy, které budou viditelně označeny, vedou výhradně lesními cestami a je nutné počítat s převýšením kolem 400 m. Mapy jednotlivých tras najdete vyvěšené u startu.

Zázemí pro převlečení, odložení věcí a také WC mají účastníci půlmaratonu v budově dubského domova důchodců. Pokud přijedete k místu autem, myslete na ostatní a parkujte podélně na příjezdové komunikaci. Malé občerstvení, jako čokoláda, ovoce a pití, bude zajištěné na občerstvovací stanici. V cíli závodu, kde je možnost zakoupení polévky, pak čeká na každého z účastníků čaj.

Všechny podrobné informace o kategoriích, o startovném a k závodu dohledáte na webu sportovního klubu, nebo v propozicích.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru