Do Teplic přijede téměř 800 judistů z 33 zemí světa
Tým pořádajícího Prosportu Teplice. (Zleva) Trenéři Václav Prokeš, Takaomi Mori, závodníci Marek Prokeš a Adéla Fišerová a trenér Martin Prokeš. Foto: archiv Václava Prokeše
Sport

Teplice – Stadion Zimák v Teplicích ovládne o víkendu 6. až 7. dubna nejkvalitněji obsazený světový turnaj v judu European Cup Teplice, tour kategorie U18. Příznivci úpolových sportů se tak podle předsedy oddílu Prosport Teplice, Václava Prokeše, mohou těšit po oba dny na špičkové výkony závodníků z celkem 33 zemí.

„Do Teplic míří silné reprezentační týmy z Azerbajdžánu, Gruzie, Ruska, Německa a Itálie,“ informuje Prokeš. „Také mnoho dalších, pro naše závodníky ale méně známých judistů z Kyrgystánu či Jihoafrické republiky. K datu 2. dubna bylo do soutěže přihlášených 795 závodníků, což pasuje teplický turnaj na nejobsazenější na světě v jedné věkové kategorii,“ zdůrazňuje Prokeš.

Turnaje v Teplicích se zúčastní také 40 českých závodníků ve 14 váhových kategoriích. Za teplický Prosport nastoupí Marek Prokeš ve váze do 60 kilogramů a Adéla Fišerová v kategorii do 48 kg. Turnaj začíná v sobotu i v neděli od 9 hodin. „Příznivci kvalitního juda budou moci sledovat ostré boje o nominační body na mistrovství Evropy a mistrovství světa,“ upozorňuje trenér a předseda oddílu v jedné osobě. Organizátory akce jsou podle Prokeše Český a Evropský svaz juda, a především již zmíněný teplický Prosport.

Pro ubytování všech účastníků zarezervovali organizátoři místa ve dvanácti, převážně teplických hotelech. Přípravy jsou velmi náročné a podle Prokeše je nutné zajistit od dopravy sportovců z letiště prakticky vše. „Jde o akreditaci, vážení, dopravu mezi halou a hotely, přípravu haly a rozcvičovny, kde nám například projde rukama kolem 20 tun tatami, což jsou žíněnky pro judo. Zajistit musíme také doprovodné akce. Slavnostní rauty, ohňostroj, diskotéku pro účastniky v Krušnohorském Maskaronu, stravování na hale, zakázkovou výrobu medailí, prostě vše, co si jen člověk umí i neumí představit,“ uzavírá k víkendovému turnaji Václav Prokeš.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru