Děčínští basketbalisté letos opět rozdávali dárky a radost dětem
Zdroj: www.bkdecin.cz
Sport

Děčín - Basketbalisté Děčína mají v době adventu na programu kromě trénování a zápasů Kooperativa NBL také dvě milé povinnosti, kdy se vypraví za dětmi z dětských domovů a na dětské oddělení děčínské nemocnice, aby zde předali dárky a rozdali radost. A nejinak tomu bylo i letos.

Válečníci se nejprve v pondělí 10. prosince rozdělili na dvě skupiny a zamířili do dětských domovů. Tradiční návštěvy v Krupce se zúčastnili Tomáš Pomikálek, Klinton Carlson, Pavel Grunt, Šimon Ježek, David Žikla a asistent trenéra, Jakub Houška. Do domova v České Kamenici se po roční přestávce vypravili Lamb Autrey, Lukáš Feštr, Ondřej Šiška, Filip Kroutil a kapitán týmu, Jakub Krakovič. Hráči do obou domovů přivezli drobné dárky v podobě zábavných, deskových a společenských her, také podepisovali hráčské karty. V České Kamenici se o nečekané zpestření postaral Lamb Autrey, který si zahrál na velmi zručného kadeřníka a jedné ze zdejších slečen "vyrobil" na hlavě nefalšovaný afro účes.

"Návštěva v České Kamenici byla moc příjemná a hezky jsme si popovídali v pohodové atmosféře. My jsme předali dárky a pozvali děti na naše zápasy, na oplátku jsme dostali pohoštění. Byl to fajn strávený čas a určitě návštěvu zase zopakujeme," řekl kapitán Válečníků, Jakub Krakovič.

V Krupce si děti připravily pro své hosty taneční a pěvecké vystoupení, speciálního překvapení se dočkal Jakub Houška, a to v podobě nasprejovaného obrazu Michaela Jordana. "Za ty roky se již známe, a tak jsem dostal dostal moc hezký obraz do sportovního důchodu. Bylo to opravdu překvapení. Jinak návštěva byla tradičně moc hezká, popovídali jsme si a byla pohoda," uvedl Jakub Houška.

O den později, tedy v úterý 11. prosince, vyrazil celý tým včetně trenéra Pavla Budínského do děčínské nemocnice, kde již popatnácté navštívili dětské oddělení. Setkání proběhlo tradičně v herně oddělení, a ani sem nepřišli hráči s prázdnou a předali dětem hračky, které tu zůstanou pro další malé pacienty. Basketbalisty přivítala primářka oddělení, MUDr. Renata Přibíková, která se nejprve omluvila, že stále ještě není herna v novém kabátě (už se ale k tomu schyluje), poté poděkovala za neutuchající přízeň basketbalového klubu BK ARMEX Děčín. Následně se hráči představili dětem i zaměstnancům, následovala krátká debata, ve které kromě jiného uspořádal Robert Landa, jako správný šéftrenér mládeže, rychlý nábor a lákal děti i rodiče, aby se přihlásili do přípravky BK Děčín. Poté dostali všichni Válečníci od malých pacientů vánoční přání a na závěr příjemné akce proběhlo společné focení.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru